Zó ziet de ex van koning Willem-Alexander eruit

Jarenlang leek het erop dat zij onze koningin zou worden.

Inmiddels is koning Willem-Alexander al bijna twintig jaar gelukkig getrouwd met Máxima. Toch leek het er eind jaren ’90 op dat zijn toenmalige vriendin Emily Bremers ooit onze koningin zou worden. Hoe is het met haar afgelopen?

Geschikt voor het huwelijk

Voordat Willem-Alexander hoteldebotel werd van Máxima, viel zijn oog op iemand anders. Hij leerde Emily Bremers in de jaren ’90 kennen op de universiteit van Leiden. In 1994 werd de relatie officieel en in januari 1995 werd het landelijk nieuws. Willem-Alexander en Emily raakten samen betrokken bij een verkeersongeval toen ze op weg waren naar een ski-oord voor een vakantie. Gelukkig liep dat goed af, maar iedereen wist toen wel dat de twee samen waren. Toenmalig koningin Beatrix vond Emily meteen een geschikte huwelijkskandidate voor Willem-Alexander en iedereen wachtte op een aanzoek. Toch kwam dat er nooit, want de relatie liep in 1998 op de klippen. Emily verdween naar de achtergrond en ging in anonimiteit verder met haar leven.

Verkeerde voorspelling

De breuk tussen Willem-Alexander en Emily verbaasde velen. Zo blikte tijdschrift Panorama onlangs terug op hun verkeerde voorspellingen uit het jaar 1995: “Hoewel koningin Beatrix (57) het liefst tot in de eeuwigheid op de Nederlandse troon blijft zitten, voorzien wij een snelle wisseling van de wacht. (…) Onze voorspelling: Beatrix maakt haast met Willem-Alexanders (28) voorbereiding op de troon. (…) Binnen afzienbare tijd kunnen we ook een huwelijk verwachten. Willem-Alexander trouwt natuurlijk met Emily Bremers (23), want de door sommige roddelbladen gesuggereerde breuk blijkt niets meer dan een afleidingsmanoeuvre te zijn.” Dat is toch net even anders gelopen, omdat de kroonprins voor een Argentijnse schone is gevallen.

Maar hoe gaat het inmiddels met Emily? Je leest ’t op de volgende pagina.

Laatste nieuws