Royal-ish wedding: je kunt trouwen in het kasteel waar prinses Alexia naar school gaat

Prinses Alexia en prinses Leonor wandelen er dagelijks door de gangen, maar voor één dag kan het van jou en je bruiloftsgasten zijn.

Een bruiloft in het verschiet? Op naar Wales, want daar hebben we een trouwlocatie met koninklijke goedkeuring.

Het kasteel van Alexia & Leonor

Prinsessen Alexia en Leonor wandelen er dagelijks door de gangen, volgen er lessen en zwoegen er voor hun internationale schooldiploma: St Donat’s Castle in Wales. In het kasteel uit de twaalfde eeuw is nu de kostschool UWC Atlantic College gevestigd. Je moet óf een studiebeurs óf een dikke portemonnee hebben om er binnen te komen, maar dan studeer je wel in een van de meest prestigieuze kastelen van Groot-Brittannië. “Dit is wat God gebouwd zou hebben als hij er geld voor had”, zou toneelschrijver George Bernard Shaw erover hebben gezegd.

Prinses Leonor bij St Donat’s Castle. Beeld: Pro Shots

Trouwlocatie

Naast internationale kostschool fungeert het imposante kasteel ook als trouwlocatie. Wel alleen tijdens de weekenden en zomervakantie, zodat de gelukkige bruidsparen en hun gasten de leerlingen niet van hun werk houden. De reserveringen voor 2023 zijn nu open. Geïnteresseerde koppels kunnen op 26 en 27 februari dit jaar alvast een rondleiding krijgen over het sprookjesachtige terrein.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door St Donat’s Castle (@stdonatscastle)

Het is het perfecte decor voor een trouwfeest, omschrijft de website van UWC Atlantic Experience: statige zalen, een romantische binnenplaats, hoge plafonds en charmante rozentuinen doen het goed op elke trouwfoto. Het kasteel werkt samen met de wedding planners van Town & Country Collective, die onder andere voor het diner en de overnachtingen van de gasten kunnen zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door St Donat’s Castle (@stdonatscastle)

Voorwaarde van St Donat’s is wel dat je minimaal tachtig gasten moet uitnodigen. Het zou immers zonde zijn om zo’n groot kasteel maar met een handjevol naasten te vullen, nietwaar? Niks klein en intiem: wie een kasteel afhuurt, gaat voor groots op alle vlakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door St Donat’s Castle (@stdonatscastle)

Het kasteel afhuren kan in de (lange) zomervakantie, tussen april en september, en de rest van het jaar in de weekenden. Daarvoor betaal je tussen de 3900 euro en de ruim 7950 euro voor een halve dag. Reken voor het eten zo’n 60 tot 75 euro per bruiloftsgast (minimaal keer tachtig dus. En dan hebben we het nog niet over de aankleding gehad…)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door St Donat’s Castle (@stdonatscastle)

Het kost je een lieve duit, maar dan bezegel je wél de liefde in een fairytale castle. Het kasteel waar onder andere prinses Elisabeth van België en koning Willem-Alexander zich thuis hebben gevoeld, en waar prinsessen Alexia en Leonor de volgende dag nog restjes bruiloftsconfetti tussen de schoolbanken zullen vinden. Wij zien het wel zitten, hoor. Iemand die toevallig nog een verloving heeft aan te kondigen?

Bron: Hola, UWC Atlantic Experience | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws