Klasgenoot: prinses Leonor heeft de liefde gevonden in Wales

Volgens de Spaanse pers heeft de prinses een oogje op een kostschoolklasgenoot.

Hoe gaat het in Wales, op de kostschool van prinses Alexia en prinses Leonor? Uitstekend, als we de Spaanse pers mogen geloven, want de troonopvolgster heeft vlinders in haar buik.

Geruchten uit Wales

Zul je net zien: ga je in het buitenland studeren om even niet in de schijnwerpers te staan, weet de pers toch je klasgenoten te vinden. Het Spaanse tijdschrift Semana meent informatie te hebben gekregen van een van Leonors medestudenten van het Atlantic College, de kostschool waar ook prinses Alexia verblijft. De Spaanse prinses zou namelijk een eerste vriendje hebben gevonden daar in Wales.

“Hij is lang, slank, erg knap, komt uit het buitenland en is een klasgenoot”, vertelt de bron. “Ze hadden al snel een klik.”

Engels

De Mexicaanse Glamour meldt dat de jongen in kwestie geen Spaans spreekt, maar dat Leonor en haar klasgenoot probleemloos Engels met elkaar kunnen babbelen, zoals dat gaat op een internationale school. Ook schrijft het blad dat er geen sprake is van een officiële relatie, maar dat ze vooralsnog ‘heel goede vrienden’ zijn.

Prinses Leonor bij het Atlantic College in Wales. Beeld: ProShots / Zuma Press

Prinses Alexia

Prinses Alexia heeft (gelukkig voor haar!) niet te maken met loslippige klasgenoten, maar zo nu en dan horen we ook hoe het met haar schooltijd in Wales gaat. Zo zagen we eerder een video waarin ze meeloopt in een klimaatmars. Deze maand vertelde een schoolgenoot aan The Times dat hij ‘samen met royals’ werkt aan een app om vluchtelingen te helpen, wat natuurlijk sterk doet vermoeden dat zowel Leonor als Alexia hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de app.

De school heeft zulk maatschappelijk werk hoog in het vaandel staan. Na het gewone lesprogramma wordt er van de leerlingen verwacht dat ze zo’n twee uur per dag besteden aan sportieve, creatieve of vrijwillige activiteiten. En dat bevalt prinses Alexia goed, liet koningin Máxima weten tijdens het staatsbezoek aan Noorwegen afgelopen herfst: “Dat vindt ze fantastisch gaaf en daar geniet ze heel veel van.”

Bron: Semana, Glamour, The Times, Libelle, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws