Prins William en hertogin Kate grappen over vierde kindje

'Breng haar alsjeblieft niet op ideeën!'

Een vierde kindje voor prins William en hertogin Kate? De meningen zijn erover verdeeld in huize Cambridge.

‘Breng mijn vrouw niet op ideeën!’

Kate Middleton is altijd dol geweest op baby’s. Is er een pasgeboren kindje aanwezig tijdens een werkbezoek, dan kan de hertogin het niet laten om de baby eventjes in haar armen te houden.

Afgelopen donderdag was dat niet anders. Prins William en Kate, de hertogin van Cambridge, brachten een bezoek aan een ziekenhuis in Lancashire om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Ook aanwezig was Trudi Barrie met haar babydochtertje, Anastasia. Toen Kate het kleine meisje liefdevol vasthield en het publiek begon te kirren, grapte prins William al snel: “Breng mijn vrouw alsjeblieft niet op nog meer ideeën!”

Mee naar huis

“Neem haar niet mee naar huis!”, lachte William nog, net voordat Kate de baby weer aan haar ouders overhandigde. Dan maar een puppy, Kate?

Vierde kindje

Dat Kate en William niet helemaal op één lijn zitten als het om baby nummer vier gaat, blijkt wel vaker tijdens werkbezoeken.

Hertogin Kate in Belfast, februari 2019. Beeld: BrunoPress

In februari 2019 hield Kate bijvoorbeeld een baby vast tijdens een werkbezoek en zei ze dat ze het ‘wel voelde kriebelen.’ Waarop de vader van het kindje vroeg of er na George, Charlotte en Louis nog een vierde zou komen. “Ik denk dat William zich dan een beetje zorgen gaat maken”, lachte Kate destijds. Ook in 2020 vertelde Kate aan een royal fan: “Ik denk niet dat William er nog meer wil.” Een bekende van de hertogin van Cambridge vertelde ondertussen aan de pers dat “het krijgen van vier kinderen altijd een wens is geweest van Kate.”

Baby’s & werk

Kate zou zich naar de wens van prins William hebben geschikt omdat haar drie zwangerschappen niet bepaald meevielen: ze had te maken met hyperemesis gravidarum, oftewel extreme ochtendmisselijkheid. Daarnaast vervullen de hertog en hertogin van Cambridge een steeds grotere rol binnen het Britse koningshuis. Hun agenda zal de komende jaren alleen maar voller stromen, dus de twee hebben bovendien helemaal geen tijd om weer luiers te verschonen. Toch neemt Kate haar interesse voor jonge kinderen óók mee in haar werk. Ze is betrokken bij meerdere liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor baby’s en hun moeders en richtte vorig jaar zelfs haar eigen Royal Foundation Centre for Early Childhood op. Op de werkvloer zullen er altijd genoeg knuffelbaby’s blijven!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws