Haute Couture: royal modemeisjes zitten front row bij Dior

Het modemeisje van de Windsors? Aanwezig! Het best geklede koppel van Monaco? Ook present! Onze favoriete The Crown-Queen? Ook front row!

De Paris Couture Week is in volle gang en de meest fashionable royals weten hun weg naar de Franse hoofdstad wel te vinden. Pierre Casiraghi, Beatrice Borromeo en Lady Amelia Windsor schitteren bij Dior!

Monaco’s Mooiste

Uiteraard aanwezig bij de presentatie van de SS22 Couture Collection van Dior waren Monaco’s Mooiste: Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline, en zijn vrouw Beatrice Borromeo (vorig jaar verkozen tot ‘meest stijlvolle royal‘). Pierre en Beatrice zijn allebei ambassadeur voor Dior en voelden zich he-le-maal thuis in het paleisachtige decor van Musée Rodin.

Beatrice Borromeo en Pierre Casiraghi bij de Dior Haute Couture Spring/Summer 2022 show. Beeld: Laurent Zabulon via ProShots

Windsor & Dior

Pierre en Beatrice zaten zij aan zij met nog meer fashion royalty. Lady Amelia Windsor, het achternichtje van Queen Elizabeth, is dól op mode. Als nummer 43 in de lijn van de Britse troonopvolging heeft ze zero koninklijke verplichtingen, maar wel een leuke achternaam. Lady Amelia gebruikt haar (social media)bekendheid vooral om haar enorme liefde voor mode te delen en struint maar wat graag alle fashion weeks af. Zelf liep ze op de catwalk voor Dolce & Gabbana, werkte ze samen met Chanel en Azzedine Alaia en liep ze stage bij BVLGARI. Deze week zat ze front row bij de show van Dior tijdens de Paris Couture Week. Lady Amelia verscheen geheel in het zwart met haar signature afwezige blik.

Lady Amelia Windsor. Beeld: BrunoPress
Lady Amelia Windsor. Beeld: Pro Shots / Panoramic

De koningin van Netflix

Ook front row bij Dior: model Cara Delevingne, actrice Rosamund Pike en Netflix-royalty Claire Foy (de actrice die Queen Elizabeth speelt in seizoen 1 en 2 van The Crown). Naast volledig wit en volledig zwart krijgen we, jawel, een combi van de twee:

Claire Foy. Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Dezelfde inspiratie opdoen als de royals? De show terugkijken doe je hier.

Couture Collection

Pierre, Beatrice, Amelia en Claire hielden hun outfits mooi monochroom, en ook van de runway zelf spatte niet veel kleur af. Dior gaat voor haar spring/summer-collectie veelal voor wit, zwart, grijstinten en metallic, monochroom en minimalistische silhouetten. Felle kleuren zijn verleden tijd in coutureland dit jaar, terwijl eenvoudige, vrouwelijke designs de catwalk weer helemaal veroverd hebben. Dat betekent zéker niet dat het saai wordt: zelf de panty’s in de show zijn een lust voor het oog. Rechtstreeks op de wishlist!

Bron: Tatler, Express, Dior | Beeld: ProShots

Laatste nieuws