Weet je nog? Vorstelijke liefdeskiekjes

De royals steken hun liefde heus niet altijd onder stoelen of banken.

Valentijnsdag ligt alweer een even achter ons, maar we zijn dol op koninklijke liefdeskiekjes en daarom blikken we met veel liefde nog even terug. Hoewel de meeste royals hun liefde niet van de daken schreeuwen, raakt het ook onder de Koninklijke Hoogheden in zwang om op 14 februari een lieve foto te delen. 

In 2020 was het bijvoorbeeld prinses Eugenie die op Instagram een lief kiekje met hubby Jack Brooksbank deelde. De kleindochter van de Queen is een van de weinige Britse royals met een persoonlijk account (dat wil zeggen: niet alleen maar gepolijste plaatjes die een mediateam samenstelt) en doet graag mee met onlinetrends. Zoals de liefde van je leven in het zonnetje zetten op Valentijnsdag met een throwback-foto. “Een gouwe ouwe van Jack en ik in 2010, het jaar waarin we elkaar ontmoet hebben.” En ook dit jaar deelde Eugenie een romantisch kiekje op Valentijnsdag!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

In 2021 sloeg prinses Eugenie Valentijnsdag daarentegen even over, omdat ze al met iemand anders in de wolken was: de pasgeboren baby August Brooksbank, die vorige week alweer zijn eerste verjaardag vierde!

Zelfs Queen Elizabeth (of nou ja, haar communicatieteam) staat stil bij de dag van de liefde. Op 14 februari 2021, de laatste Valentijnsdag die ze met prins Philip doorbracht, deelde ze een romantische foto vanuit de paleistuin. “Deze roze Camelia, symbool van de liefde, is vastgelegd in de tuin van Buckingham Palace op Valentijnsdag.” Cute!

Queen Liz kon echter niet op tegen een andere post die op diezelfde Valentijnsdag online verscheen. Weet je nog, hoe prins Harry en hertogin Meghan exact een jaar geleden hun zwangerschap aankondigden? Bevriende fotograaf Misan Harriman deelde op 14 februari 2021 een zwart-wit foto van de Sussexjes. “Meg, ik was op je bruiloft om het begin van dit liefdessprookje te zien, en wat ben ik vereerd dat ik het mag vastleggen terwijl het groeit. Felicitaties voor de hertog en hertogin van Sussex met dit heugelijke nieuws!” schreef de fotograaf. Een woordvoerder bevestigde diezelfde dag dat er een inderdaad nieuwe Sussex-spruit op komst was. De datum van de aankondiging was een directe verwijzing naar prinses Diana, die op 13 februari 1984 haar tweede zwangerschap aankondigde. Het nieuws verscheen in die jaren voor het internet natuurlijk pas een dag later in de kranten: Valentijnsdag!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Maar ook onze Oranjes zijn niet verstoken van romantiek. Vorig jaar ging koning Willem-Alexander tijdens Valentijnsdag opnieuw voor zijn Máx op één knie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Eenentwintig jaar geleden, op 19 januari 2001, vroeg Willem-Alexander zijn grote liefde namelijk ten huwelijk terwijl ze aan het schaatsen waren op de vijver van paleis Huis ten Bosch. “Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht: Máxima moet tóch leren schaatsen, want wat is er nou Hollandser dan schaatsen?” vertelde de koning eerder over die dag in een interview met NOS. Zoet! Helaas zat er dit jaar geen nieuw kiekje van ons eigen koningspaar in, dus wij kijken alvast uit naar volgend jaar!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws