Deze bijzondere maaltijd is het favoriete eten van prinses Anne

Wij slaan deze gang even over!

Prinses Anne van Engeland komt, in tegenstelling tot andere leden van de Royal Family, niet vaak op een schokkende manier in het nieuws. Toch is er nu iets over haar bekend geworden waar we versteld van staan. Haar favoriete gerecht blijkt namelijk op z’n minst… bijzonder te noemen.

Bijzondere favoriet

De inmiddels 71-jarige prinses Anne heeft nooit bekend gestaan als een ‘foodie’, iemand die dol is op eten. Ze heeft altijd de voorkeur gegeven aan praktische, gezonde maaltijden. Toch kun je haar favoriete gerecht op z’n minst apart noemen. Bij Anne staat namelijk geen pizza of pasta, maar kippers bovenaan het lijstje met lekkere hapjes.

We horen je denken: kippers? Wat zijn dat? Een kipper is een ander woord voor een haring die op een specifieke manier gerookt is. De haring wordt eerst gespleten, dan gepekeld en tot slot koud gerookt. Annes voorliefde voor deze bereidingswijze van haring is aan het licht gekomen door een brief die ze aan het bedrijf Fortune Kippers heeft geschreven. Dat bedrijf bereid al 140 jaar kippers vanuit Whitby (in Yorkshire). Anne was blijkbaar zo blij met hun product, dan ze hen een papieren compliment stuurde.

kippers

Kippers, geserveerd met schijfjes citroen. Beeld: iStock

Niet alleen Anne is fan

Kippers worden vaak gegeten met eieren of besprenkeld met citroensap, maar ze zijn ook toe te voegen aan een salade of te serveren met geboterde aardappelen. Een opvallend detail is prinses Anne niet de enige blijkt te zijn die van de gezouten, olieachtige vis houdt. Volgens het boek Dinner at Buckingham Palace, dat gebaseerd is op verhaal van royal servant Charles Oliver, eet koningin Elizabeth deze versie van haring namelijk ook vaak. De koningin zou al sinds de oorlogsjaren dol zijn op de zachte smaak van de haring. Mrs. Alice Bruce, destijds de huishoudster van het kasteel, maakte de vis voor het eerst voor Elizabeth en haar zusje Margaret klaar. Sindsdien zou het een favoriet van de Queen zijn. Zou jij dit maaltje proberen?

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress, iStock

Laatste nieuws