Prinses Anne beschuldigd van koninklijke faux pas

Een grijs gebied in het royal protocol.

Probeer het maar eens goed te doen als royal, met de vele regeltjes en hoge verwachtingen! Een faux pas van prinses Anne deze week zorgde ervoor dat ze werd vergeleken met een 'James Bond-schurk.' What happened?

Warme handen

Prinses Anne, de dochter van Queen Elizabeth, is beschermvrouwe en erevoorzitter van tig liefdadigheidsorganisaties, en elke week komt daar wel een werkbezoek, toespraak, opening of feestje bij kijken. Je zou zeggen dat prinses Anne, de Britse royal met de volste agenda, na een heel leven van liefdadigheidswerk alle koninklijke regeltjes wel onder de knie heeft, maar niet iedereen dacht daar deze week hetzelfde over. De prinses verscheen bij de diploma-uitreiking van een aantal studenten in een geruite rok, felrode jas en lederen handschoenen. En dat laatste accessoire stuitte sommige royal fans tegen de borst.

Handjes schudden

Want dat je in december je handen warm wilt houden met royal-fähige zwarte handschoenen, dat snapt iedereen. Maar of het nodig is om ze binnen aan te houden, terwijl iedereen verder in een luchtig bloesje staat? “Ze doet zoveel, maar prinses Anne lijkt altijd op een James Bond-Schurk met haar handschoenen”, klonk het oordeel op Instagram. “Handen schudden met handschoenen aan, zeker om contact met alle 'gewone mensen' te voorkomen?” vroegen de nóg grotere critici zich af.

Het koninklijk protocol schrijft het dragen van (gala)handschoenen binnen alleen voor wanneer de dresscode daar om vraagt, maar prinses Anne heeft het heus niet van een vreemde. Queen Elizabeth draagt namelijk áltijd handschoentjes, naar verluidt voor de hygiëne bij het vele handen schudden dat bij sommige uitjes komt kijken. En nee, dan hebben we het niet over dikke, lederen winterhandschoenen zoals die van haar dochter, maar toch: het valt wat ons betreft wel mee met die faux pas van Anne. Niks mis met warme handen, een beetje hygiëne en een vleugje Bond-schurk, toch?

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws