Glamour met een knipoog

Anne Hathaway bevestigt komst derde Princess Diaries film: 'Het sprookje gaat verder'

Miracles happen! De geruchten gingen al een tijdje, maar het nieuws is nu definitief bevestigd: Anne Hathaway keert terug als prinses Mia Thermopolis in het langverwachte The Princess Diaries 3. In een hilarische video op Instagram reageert de actrice op het nieuws.

Anne Hathaway bevestigt komst derde Princess Diaries-film

Ge-wel-dig nieuws: Anne Hathaway keert definitief terug naar het koninkrijk van Genovia voor The Princess Diaries 3. Dat bevestigt de actrice zelf via haar sociale media. Wij kunnen nu al niet wachten!

Wonderen bestaan

De geruchten over een derde The Princess Diaries-film gingen al jaren rond, en in 2022 werd eindelijk bevestigd dat de franchise daadwerkelijk een vervolg zou krijgen. Of Anne Hathaway hier ook bij betrokken zou zijn was nog niet duidelijk - tot nu!

In een video op Instagram bevestigt de actrice namelijk dat zij definitief haar terugkeer gaat maken in de derde film. Daarin horen we de actrice "Shut up!" zeggen, een verwijzing naar de meest iconische quote uit de eerste The Princess Diaries film.

"Wonderen bestaan ✨👑 Terug naar Genovia", schrijft ze erbij. "Het sprookje gaat verder ❤️‍🔥".

The Princess Diaries 3

The Princess Diaries 3, waar Anne naar eigen zeggen al lang naar uitkijkt, neemt ons opnieuw mee naar het charmante koninkrijk van Genovia. Het verhaal zal geen reboot worden, maar een direct vervolg op het tweede deel, waarin Mia steeds meer verantwoordelijkheid op zich neemt als koningin. Wat het verhaal precies zal inhouden en welke nieuwe uitdagingen er op Mia's pad zullen komen, blijft nog even geheim.

Wel maakte Variety bekend dat de derde film een nieuwe regisseur krijgt: Adele Lim, die onder andere ook de film Crazy Rich Asians regisseerde. Zij liet in een statement weten: "Als diehard fan van de originele Princess Diaries, ben ik meer dan enthousiast om het derde deel van deze geliefde franchise tot leven te brengen. We kijken ernaar uit om de basisprincipes van vrouwelijke kracht, plezier en mentorschap te vieren met kijkers wereldwijd.”

Julie Andrews

The Princess Diaries vertelt het verhaal van de Amerikaanse tiener Mia, die er ineens achterkomt dat ze de kroonprinses van het land Genovia is. Julie Andrews speelde in de films de rol van koningin Clarisse, Mia's oma. Of Julie Andrews zelf ook zal terugkeren voor het derde deel, is nog niet bekend.

Anne Hathaway liet een tijdje geleden in gesprek met Entertainment Tonight wel weten dat ze het 'fantastisch' zou vinden om opnieuw met de actrice te werken. "Ik ben voor!", liet Anne weten. "Als er een manier is om Julie Andrews voor de film te krijgen, denk ik dat we het kunnen laten werken." Wij gaan heel hard duimen!

Entertainment
  • Instagram @annehathaway
  • NL Beeld