Dit is het favoriete voorleesboek van Camilla

Spoiler: het boek gaat over het stelen van de kroonjuwelen.

Camilla heeft een boel kleinkinderen waar ze aan moet voorlezen. Hoewel er een hoop kinderboeken in omloop zijn, is er één boek die de hertogin van Cornwall regelmatig uit haar boekenkast pak. Opvallend: je zou dit boek waarschijnlijk niet zo snel verwachten bij een lid van de royal family

Lezen

Ter ere van Wereldboekendag, op 3 maart, schreef de hertogin een artikel over het belang van lezen en dat ze zelf ook graag in een goed boek duikt. “Wanneer we lezen, begrijpen we onszelf, begrijpen we anderen beter en maken we vrienden voor het leven.”

Lezen neemt haar ook mee terug in de tijd, naar toen de hertogin nog een klein meisje was. Ze legt uit: “Ik herinner me nog de intense opwinding die ik als kind voelde bij het kiezen van boeken om te kopen met mijn zakgeld en de vreugde om te weten dat deze kostbare boeken, stevig in mijn handen geklemd, van mij waren.”

Camilla-Cornwall
Oma Camilla leest ook voor andere kinderen voor. Bron: Brunopress

Gangsta Granny

Op jonge leeftijd is lezen er bij haar dus met de paplepel ingegoten, en dit wil ze ook bij haar kleinkinderen doen. Hoe ze haar kleinkinderen zo enthousiast maakt voor lezen? Dat doet ze met het boek Gangsta Granny. Dit boek gaat over een jongen genaamd Ben die er niet naar uitkijkt om tijd met zijn oma door te brengen. Hij vindt haar namelijk saai. Toch zijn er twee dingen die hij niet van zijn oma weet: zijn oma is een internationale juwelendief en zit achter de kroonjuwelen aan.

Volgens Camilla valt het boek enorm in de smaak bij haar kleinkinderen. “Dit is echt een geweldig boek om met je kleinkinderen te delen. Je ziet hun ogen groter worden als ze zich beginnen af te vragen of hun eigen grootouders misschien interessante verhalen te vertellen hebben.” Dat moet wel goed zitten, als je eigen oma óók dichtbij de kroonjuwelen staat!

Kleinkinderen

Als de hertogin van Cornwall aan het voorlezen is, dan luisteren al haar kleinkinderen dus aandachtig. Maar wie zijn haar kleinkinderen eigenlijk? In totaal heeft Camilla er vijf. Camilla’s dochter Laura Lopes is moeder van Eliza en van tweeling Gus en Louis. Zoon Tom Parker Bowles heeft twee kinderen: Lola en Freddy. Maar Camilla is natuurlijk ook stiefoma, van prins George, prinses Charlotte en prins Louis (van prins William en hertogin Kate) en van Archie en Lilibet (van prins Harry en Meghan). Genoeg voor te lezen dus!

Bron: Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws