‘Queen Elizabeth hoopt op snelle ontmoeting met Lili’

Na een aantal videobelletjes zou de Queen haar achterkleindochter dolgraag in het echt willen zien, aldus de paleishofhouding.

Het is alweer een jaar geleden dat prins Harry en hertogin Meghan aankondigden dat er nog een kleine Sussex onderweg was. Inmiddels zijn ze al negen maanden de trotse ouders van dochtertje Lilibet Diana. Hoewel de royal family baby Lili alleen via videobelletjes heeft kunnen zien, hoopt Queen Elizabeth dat daar heel snel verandering in komt.

Offline ontmoeting

In haar kersttoespraak afgelopen december stipte de Queen het al even aan: Het was absoluut geen gemakkelijk jaar voor haar geweest, maar ze heeft in 2021 wel met veel vreugde vier nieuwe achterkleinkinderen mogen verwelkomen. Eén daarvan is haar ‘naamgenootje’ Lilibet, de dochter van Harry en Meghan. Vrij snel na haar geboorte zouden de Sussexjes hun baby hebben voorgesteld via een videogesprek (of het nu Skype, Zoom of toch WhatsApp was, daar blijven de meningen over verdeeld) en er zouden tientallen babyfoto’s uitgewisseld worden tussen Californië en Windsor. Moderne technologie is natuurlijk een uitkomst als je door een oceaan en een pandemie van je familie gescheiden wordt, maar de Queen zou het nu hoog tijd vinden om haar achterkleindochter ouderwetsch offline te ontmoeten.

Op de thee

“Ik heb van mensen binnen de hofhouding vernomen dat de Queen haar dolgraag op die manier wil ontmoeten”, weet koningshuisauteur Brian Hoey te vertellen aan Woman & Home. “Ik denk ook dat ze dat heel erg graag wil. Ik vraag me wel af of het gaat gebeuren, maar ik denk graag van wel.”

Of een theekransje op Windsor Castle in het verschiet ligt voor de Sussexjes, is echter maar de vraag. Prins Harry gaf een aantal weken geleden aan dat hij wel met zijn gezin naar Engeland zou willen afreizen, maar dat zij daar niet voldoende beveiliging kunnen krijgen. Hoewel de Duke of Sussex nu politiebeveiliging probeert af te dwingen, lijkt dit nog niet erg te vlotten. En zeeën van tijd heeft Harry niet. Hoezeer we ook hopen dat de Queen gezond en wel de honderd aantikt, begint de tijd toch een beetje te dringen als Elizabeth en Lilibet elkaar nog en personne willen zien…

Prins Charles

Ook prins Charles staat te popelen om zijn kleinkinderen Archie en Lili te zien. Het is nu twee jaar geleden sinds zijn laatste real life ontmoeting met Archie, en kleindochter Lilibet heeft hij ook alleen via de digitale weg gezien. “De prins van Wales vindt het erg verdrietig dat hij niet de mogelijkheid heeft gehad om tijd door te brengen met zijn kleinkinderen, hij mist hen echt heel erg”, klapte een royal source onlangs uit de school. “Prins Charles spreekt de laatste maanden weer vaak met zijn zoon. Hij houdt van hem en van zijn kinderen en hij kijkt ernaar uit om tijd met hen door te brengen in de nabije toekomst.”

Als het lukt om voldoende beveiliging te regelen, is het vrijwel zeker dat prins Harry komend voorjaar met zijn gezin afreist naar het VK om het platinajubileum van Queen Elizabeth te vieren. En wie weet zien we Liz en Lili dan naast elkaar zwaaien vanaf het Buckingham Palace-balkon…

Bron: Woman & Home, Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws