Fun fact: er zit een Middleton in de Downton Abbey-film

We weten dat de Queen groot fan is van de serie en film. Maar stuurt ze nu ook haar familieleden de set op?!

We tellen de weken af totdat we eindelijk de tweede Downton Abbey-film op het witte doek kunnen bekijken. Ondertussen bingewatchen we alle zes seizoenen van de televisieserie nog een keertje en ontdekken we zo nu en dan een grappig ‘wist jij dit al?!’-feitje over de cast.   

Downton Abbey: A New Era

Vanaf eind april draait de langverwachte tweede Downton Abbey-film in de bioscoop en keert de familie Crawley (en natuurlijk hun personeel downstairs) terug in ons leven. In de trailer kregen we onlangs alvast een veelbelovend voorproefje. De nieuwe film, A New Era, laat ons onder andere een bezoekje aan de Franse kust, een vleugje Hollywood-glamour en een romantische bruiloft zien. De trailer verklapt namelijk meteen al dat voormalig chauffeur Tom Branson in het huwelijksbootje stapt met Lucy Smith, de geheime buitenechtelijke dochter van ‘cousin Maud’ (oké, misschien tijd om als opfrisser ook de eerste film nog een paar keer te kijken…).

Tuppence Middleton

Deze ‘Lucy Smith’, die haar Downton-debuut maakte in de eerste film, wordt gespeeld door actrice Tuppence Middleton. Een opvallende naam op twee manieren. Allereerst is ‘Tuppence’ een Engelse samensmelting van Two pence, oftewel twee cent. En die achternaam, die doet ons natuurlijk meteen aan Kate Middleton, de hertogin van Cambridge denken. We weten dat Queen Elizabeth groot fan is van Downton Abbey, maar stuurt ze nu ook haar aangetrouwde familie de set op?

De Britse Grazia vroeg de actrice hoe het zit met haar bijzondere naam. “Sinds Kate Middleton in beeld is verschenen, denken veel mensen dat ik aan haar verwant ben, maar helaas, er is geen verband”, legt Tuppence Middleton uit. “En Tuppence was de bijnaam die mijn oma aan mijn moeder gaf, die hem weer aan mij heeft doorgegeven.” Haar ouders zijn sowieso creatief met namen, licht ze toe. “Mijn zus heet Angel, en mijn broer wilden ze Bubba of Sonny noemen, maar mijn zus mocht hem uiteindelijk een naam geven en het werd Josh.” Thanks, sis!

Tuppence Middleton bij de première van de eerste Downton-film. Beeld: BrunoPress

Koninklijke connectie

De koninklijke connectie tussen Tuppence Middleton en de royals bestaat dus alleen op het witte doek. Personage Lucy Smith bevindt zich namelijk in koninklijk gezelschap als de maid van hofdame Maud Bagshaw, een achternichtje van de Crawleys. En in de nieuwe film mag ze dus een heuse society bruiloft vieren. Ook zonder familieband met hertogin Kate meer dan genoeg glamour dus!

Downton Abbey: A New Era draait vanaf 28 april 2022 in de bioscoop.

Bron: Grazia UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws