De bijzondere verlovingsring die prinses Charlene (nauwelijks) draagt

Charlene lijkt het peperdure juweel alleen voor belangrijke gelegenheden te bewaren.

Als je als prins van Monaco (geschat vermogen: zo’n 900 miljoen euro) op een knie gaat, doe je dat natuurlijk wel met een leuk juweeltje. Charlene Wittstock kreeg in 2010 deze bijzondere verlovingsring met peervormige diamant aan haar vinger geschoven. 

Unieke verlovingsring

De prinses van Monaco werd de afgelopen jaren maar zelden gezien met haar bijzondere verlovingsring. Ze lijkt het peperdure sieraad vooral te bewaren voor speciale gelegenheden zoals gala’s – die de Grimaldi’s gelukkig met regelmaat organiseren. En natuurlijk fonkelt het ding zichtbaar op de verlovingsfoto’s van prins Albert en prinses Charlene.

Beeld: BrunoPress

De grote steen in het midden is een peervormig geslepen diamant van drie karaat. Daaromheen is de ring bezet met kleinere diamantjes. Prinses Charlene draagt hem zowel met de punt van de diamant naar beneden als naar boven, leuk voor de afwisseling. Wie de ring heeft ontworpen of vervaardigd is nooit bekendgemaakt, maar er wordt wel gefluisterd dat het om de Parijse juwelier Repossi gaat (een favoriet van de Monegaskische royals).

Trouwring

Tijdens de royal wedding kwam er natuurlijk nog een tweede ring bij, een 18-karaats witgouden exemplaar van Cartier. De eerste jaren na het huwelijk werd prinses Charlene tijdens bals, gala’s of nationale feestdagen wel met de twee glimmers om haar vinger gezien, maar sinds ongeveer 2017 lijkt ze haar verlovings- en trouwring verruild te hebben voor andere sieraden om haar vingers. Waarom ze haar verlovingsring of trouwring nauwelijks meer draagt, is onbekend, maar het helpt natuurlijk niet bepaald bij alle huwelijksgeruchten die Charlene en Albert al jaren achtervolgen.

Eigen tiara

Naast een bijzondere trouwring heeft prinses Charlene ook een unieke tiara liggen. Na zijn aanzoek aan Charlene liet de prins van Monaco direct een speciaal juwelenset voor zijn verloofde vervaardigen, diadeem incluis. Daarbij werd niet naar een dubbeltje meer of minder gekeken. De sieraden werden gemaakt door de Franse luxejuwelier Van Cleef & Arpels en de tiara alleen al is bezet met 850 diamanten en 359 blauwe saffieren. Naast een hoop bling komt er ook een stukje symboliek bij kijken. De ‘Oceaan-tiara’ is – je raadt het al – geïnspireerd op de golven: een knipoog naar Charlenes zwemcarrière en de ligging van Monaco aan de Middellandse Zee.

Maar net als haar verlovings- en trouwring blijft de tiara meestal in de koninklijke kluis liggen. Prinses Charlene heeft hem slechts één keer in het openbaar en een keer tijdens een fotoshoot gedragen.

Bron: Hello! Magazine, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws