Bonjour! Deze Emily in Paris-actrice zien we binnenkort in The Crown

Een reveal vanuit Parijs!

Inmiddels zijn we allemaal bij met het kijken van Emily in Paris, bien sûr. Dat betekent dat we nu de dagen aftellen tot het volgende seizoen van The Crown! En nu blijkt dus dat we een heel bekend gezicht gaan terugzien tussen de royals in het vijfde seizoen.

What happens in Paris

Oui oui, de Franse actrice Philippine Leroy-Beaulieu gaan we het komende seizoen zien stralen in The Crown. In Emily in Paris neemt zij de rol van Emily’s Parijse baas op zich, en ook in The Crown houdt de actrice het bij een rol in de Franse hoofdstad.

Philippine zal namelijk te zien zijn in de rol van Monique Ritz – de tweede vrouw en weduwe van Charles Ritz achter de wereldberoemde luxury hotelketen. Na de dood van Charles in 1976 nam Monique de keten over (met weinig succes, helaas), en besloot ze de boel dan maar te verkopen.

philippine leroy beaulieu
Van fashion naar hotelketens: Philippine Leroy-Beaulieu zal te zien zijn als Monique Ritz in The Crown. (Beeld: Brunopress)

The Ritz

Ondanks de geringe rol van Monique Ritz (of Martine Ramseier, zoals ze voor haar huwelijk heette) in het luxe hotelwezen, heeft zij een belangrijke link met de royals. En dat is dus waarom we haar terug gaan zien in The Crown.

Het zit namelijk zo: de weduwe verkocht de hotelketen in 1979 aan Mohamed Al-Fayed – niemand minder dan de vader van Dodi Fayed, vriend en vertrouweling van wijlen prinses Diana. Dodi en Diana kwamen beiden om bij het noodlottige ongeluk in Parijs. Slechts enkele uren voor hun fatale auto-ongeluk dineerde het paar nog gezamenlijk in de Imperial Suite van het Parijse Ritz Hotel.

Seizoen vijf

Philippine heeft in een interview met YOU Magazine een (heel brutaal) tipje van de sluier opgelicht over het komende seizoen van The Crown: “Ik mag dit eigenlijk niet zeggen, maar ik doe het toch. Het was iets heel kleins, maar het was ontzettend leuk en ik was zó gelukkig dat ik hier onderdeel van kon zijn.” Oeh!

De reveal van Philippines rol als Monique Ritz is natuurlijk belangrijk, omdat we zo ook een idee krijgen van hoe ver de verhaallijn rond Charles en Diana gaat in het vijfde seizoen van The Crown. Hoewel we weten hoe het dramatische verhaal daadwerkelijk is gelopen, kunnen we toch niet wachten om te zien hoe Elizabeth Debicki (Diana), Dominic West (Charles) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed) hun rollen gaan neerzetten. Nog even geduld, want in november 2022 staat het volgende seizoen voor de deur. Hoe dan ook: can’t wait!

Bron: YOU Magazine, Town & Country Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws