Zo ziet de skincare routine van ‘Sylvie’ Philippine Leroy-Beaulieu eruit

Hoe komt ze aan haar geweldige huid?

Misschien zegt de naam Philippine Leroy-Beaulieu je niet meteen iets. Toch heeft ze het afgelopen jaar behoorlijk wat bekendheid verworven met haar rol van Sylvie Grateau in de hitserie Emily in Paris. Ze mag dan ‘al’ 59 jaar oud zijn, haar huid ziet er nog altijd geweldig uit. Wat is haar geheim?

Ouder worden

Een van de onderwerpen die in Emily in Paris aan bod komen, is ouder worden. Er wordt zowel vanuit vrouwelijk als vanuit mannelijk perspectief naar gekeken. Onder andere Pierre Cadault (gespeeld door Jean-Christophe Bauvet) heeft er moeite mee dat hij steeds ouder wordt. Sylvie, het karakter van Philippine, stelt hem gerust.

Simpel en gezond

In het echt omarmt Philippine haar rimpels met alle liefde. Ze heeft in gesprek met Glamour gezegd dat ze niet echt met een skincare routine bezig is, maar zich wel dagelijks aan een aantal gewoontes houdt. “Hoe meer ik op mijn huid smeer, hoe meer het voelt alsof het niet ademt, dus ik houd het supersimpel.” Ze gelooft vooral in de kracht van een gezond voedingspatroon. “Het gaat erom wat je in je lichaam stopt, dat weet iedereen.”

Bijzondere routine

Wat doet Philippine zelf om haar leefstijl zo gezond mogelijk te houden? Ze doet aan intermittent fasting en drinkt regelmatig een vers sapje. In de maand september houdt ze zich aan een wel erg specifiek dieet. Dan eet ze namelijk gedurende een korte periode alleen groene en rode druiven met pit. “Ik val dan niet af, maar wat er met mijn huid, ogen, haar en organen gebeurt, is geweldig.”

Geen schaamte

Ondanks die bijzondere routine heeft Philippine geen beautygeheimen om te delen. Ze vindt vooral dat mensen zich niet hoeven te schamen omdat ze ouder worden. “Het is gevaarlijk om in een wereld te leven waarin mensen niet ouder mogen worden. Ik had hier onlangs een gesprek over met mijn dochter, die dertig is geworden. Ze zei: ‘Mam, ik wil niet in een wereld leven waarin vrouwen niet ouder mogen worden.'”, aldus Philippine. “Het moet niet iets zijn waar we niet over praten. Iedereen wordt ouder.” Wij zijn het zeker met haar eens!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws