De royal tour van prins William en hertogin Kate dag 6: op naar de Bahama’s!

En wéér een snelle verkleedpartij in het vliegtuig. Hoe doen ze het toch?

Hoewel we zomerse temperaturen en tropische stranden ook wel zien zitten, zijn we niet jaloers op de Caribische tour die prins William en hertogin Kate momenteel maken. De Cambridges zijn nu zes dagen op reis en alweer in land nummer drie gearriveerd. Met ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds formele afspraken, om de haverklap een outfitwissel en voortdurende protesten tegen de monarchie is het zeker geen ontspannen rondreis te noemen. Maar de royal plicht roept. Hoe brachten William en Kate het er op dag zes vanaf?

Kate in het kant

Dit jaar hoeven we niet te wachten tot chique paardenraces van Royal Ascot tot de grote hoeden en kanten jurkjes uit de koninklijke kast getrokken worden. De hertog en hertogin van Cambridge sloten gisteren hun bezoek aan Jamaica af met een uiterst formeel uitje: een militaire parade die prins William kwam ‘inspecteren.’ Daarbij droeg hij het legeruniform dat bekendstaat als het ‘ceremoniële uniform voor warm weer’ (zo zie je maar weer, het Britse leger is overal op voorbereid), terwijl Kate ging voor een kanten jurkje van Alexander McQueen en een bijpassende hoed van Philip Treacy.

Met die outfit verwijst Kate naar Queen Elizabeth, die een soortgelijke kanten jurk droeg tijdens haar royal tour door het Gemenebest toen ze net koningin was geworden. Ook grepen de Cambridges terug op een stukje koninklijke geschiedenis door zich in precies dezelfde Land Rover te verplaatsen als Queen Elizabeth en prins Philip deden toen zijn Jamaica in 1962 bezochten.

Kate in het groen

Na een receptie met pas afgestudeerde officieren was het tijd om Jamaica, na een verblijf van nog geen drie volle dagen, weer vaarwel te zeggen. Dat moest op z’n royals weer in een ander outfitje. De hertog van Cambridge was weer in een ‘gewoon’ pak op het vliegveld te vinden, terwijl de hertogin nog een keer koos voor de kleuren van de Jamaicaanse vlag met een smaragdgroene jurk van Emilia Wickstead, die we nog kennen van Wimbledon afgelopen zomer. Multifunctioneel, zo’n Emilia Wickstead-japon die zowel een eerbetoon aan de tennisbaan, als aan de vlag van Jamaica kan zijn.

Kate in het azuurblauw

We zagen het al eerder tijdens deze royal tour: Kate stapt in de ene outfit het vliegtuig in, en verschijnt een paar uur later weer met een heel ander jurkje op de landingsbaan. Vanaf Jamaica zijn prins William en hertogin Catherine verder gereisd naar de Bahama’s, waar ze ontvangen werden door minister-president Philip Davis en zijn vrouw. Het groen van de Jamaicaanse vlag heeft de Duchess omgeruild voor het azuurblauw van de Bahamaanse vlag, opnieuw met een jurk van Emilia Wickstead.

Ook kregen we een zeldzaam kijkje in het hotel waar de Cambridges verblijven, Atlantis Paradise Island The Cove. Tuurlijk moesten we even uitzoeken wat voor prijskaartje er aan dit resort hangt, en het zou gaan om zo’n 700 dollar per nacht voor de goedkoopste kamer. Voor de meest luxueuze suite (inclusief butler) betaal je gemiddeld dan weer 5000 dollar per nacht. Oké, nu beginnen we toch wel weer een béétje jaloers te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Cove Atlantis (@thecoveatlantis)

William en Kate zullen nog twee dagen doorbrengen op verschillende eilanden van de Bahama’s om ook daar het troonsjubileum van Queen Elizabeth te vieren, voordat ze weer richting Engeland vliegen. Net als in Jamaica en Belize, de eerdere bestemmingen van deze week, juicht niet iedereen in de Bahama’s de komst van de Duke and Duchess of Cambridge toe, omdat ze eigenlijk afstand willen nemen van de monarchie en van Queen Elizabeth als symbolisch staatshoofd. Aan Wills & Kate de taak om een charmeoffensief in te zetten. We zeiden het al: ondanks de tropische temperaturen zouden we niet graag in hun schoenen staan!

Bron: Hello! Magazine, What Kate Wore, Elizabeth Holmes Instagram @eholmes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws