Kameleon Kate: drie outfits op één dag

De Caribische tour van de Cambridges gaat verder met 'n bobslee in Jamaica, royals onder water, een groot protest en wederom heel veel outfitwissels.

De royal spotlights staan deze week volop gericht op prins William en hertogin Kate, die een tour maken langs Belize, Jamaica en de Bahamas. 

Dat ze een week lang elk moment van de dag gefotografeerd wordt, weet Kate maar al te goed. Als ’n ware kameleon past ze haar outfit daarom voortdurend aan. Vliegtuig instappen in de ene outfit, vliegtuig uitstappen in de andere…En altijd met een verwijzing naar haar omgeving.

Bye Belize

Na een paar dagen in Belize te hebben doorgebracht, vlogen prins William en hertogin Kate dinsdag verder naar hun volgende bestemming: Jamaica. Een vlucht van zo’n twee uur, dus genoeg tijd om een nieuw japonnetje aan te trekken. Hertogin Kate vertrok vanuit Belize in een luchtig pak met een rood vintage jasje van Yves St. Laurent – een laatste knipoog naar de rode rand van de Belizaanse vlag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

Om vervolgens in een felgele japon van Roksanda uit het vliegtuig te stappen. Weer een gevalletje flag dressing, want de Jamaicaanse vlag bevat twee gouden banen. Een trucje dat je altijd kunt blijven herhalen, weet Kates styliste.

Geen warm welkom

Ondanks een buitentemperatuur van tegen de 30 graden Celsius konden prins William en hertogin Kate echter niet op een warm welkom rekenen. In Belize hadden ze vanwege een protest al hun reisschema moeten aanpassen, en ook in Jamaica stond er een grote groep demonstranten klaar. Niet iedereen zit te wachten op een koninklijk bezoek: veel inwoners van het land hopen een republiek te worden en Queen Elizabeth vaarwel te zeggen als symbolisch staatshoofd. Ook wordt van de Windsors gevraagd of ze hun excuses kunnen aanbieden en de schade kunnen vergoeden vanwege eeuwenlange slavernij en kolonisatie (Queen Elizabeth zat al ruim tien jaar op de troon toen het land onafhankelijk werd, in 1962).

Mee in de bobslee

In de Jamaicaanse hoofdstad Kingston bezochten William en Kate de wijk Trench Town, de kraamkamer van de reggaemuziek. Waar de Cambridges in Belize hun beste dansmoves lieten zien, mochten ze hun ritmegevoel nu op een andere manier bewijzen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

En ja, dat deed de Duchess wéér in een ander jurkje. Voor de tweede keer deze dag koos Kate voor vintage – de kleurrijke jurk is waarschijnlijk afkomstig uit de jaren vijftig. Ook bij deze look kon een local touch niet uitblijven, want Kate droeg een gouden armband van de Jamaicaane juwelier Lashawndla Bailey-Miller.

Ook ontmoetten de Cambridges het bobsleeteam van Jamaica. Geen sport die je verwacht op een tropisch eiland, maar iedereen die de film Cool Runnings heeft gezien, weet hoe het zit. Kate en William zijn blijkbaar fan, want voor één keertje braken ze de royal regel om geen selfies te nemen.

Tussen de bedrijven door deelden de hertog en hertogin ook nog een video op Instagram die ze eerder deze week in Belize hebben geschoten. Mocht je William en Kate eens met flippers onder water willen zien, dit is je kans:

Jamaica dag 2

Vandaag gaan prins William en hertogin Kate verder met het verkennen van Jamaica, dus we zijn benieuwd op hoeveel outfits de teller deze dag komt te staan. Voor welke gelegenheden heeft Kameleon Kate nog meer haar koffers volgepakt? Je leest ’t snel op beaumonde.nl!

Bron: Hello! Magazine, What Kate Wore | Beeld: BrunoPress, Instagram, Twitter

Laatste nieuws