Zien: jonge George en Charlotte smelten harten tijdens herdenkingsdienst

De jonge Cambridge'jes groeien als kool!

Het was één grote Royal Reunion: de herdenkingsdienst van prins Philip. Royals van over de hele wereld reisden af naar Londen om de hertog van Edinburgh een laatste eer te bewijzen, maar het waren de jonge George en Charlotte van Cambridge die de show stalen. 

Herdenkingsdienst

Naast vorsten en vorstinnen uit onder meer Spanje, Monaco, België en Nederland was de Londense Westminster Abbey gevuld met leden van het Huis Windsor. Alle ogen waren echter gericht op de Queen. Lange tijd was het namelijk onduidelijk of de Queen de herdenkingsdienst van haar wijlen echtgenoot zou kunnen bijwonen. De 95-jarige koningin kampt al een tijdlang met een broze gezondheid. Het was dan ook een enorme opluchting toen zij haar intrede maakte in Westminster Abbey. Het was voor het eerst in maanden dat ze in het openbaar verscheen. Wie nog langer niet in het openbaar was verschenen, was haar metgezel. De Queen wandelde namelijk aan de arm van haar in opspraak geraakte zoon prins Andrew de kerk binnen, waarmee ze een sterk signaal afgaf.

De jonge Cambridge’jes

Wie ook behoorlijk veel indruk maakten, waren de jonge Cambridge’jes. De achtjarige George en de zesjarige Charlotte wandelden samen met ouders prins William en Kate Middleton de Abbey in. Veel royal watchers viel het op dat George verdacht veel op zijn vader begint te lijken – en niet alleen vanwege zijn matchende pak en polkadot-stropdas. Zijn donkerblonde lokken doen denken aan de wilde bos haren van een jongere William en ook zijn blik is identiek aan die van zijn vader. Twee druppels water!

Royal Reunion
Prins William en Kate Middleton met hun kinderen prins George (8) en prinses Charlotte (6) | Beeld: BrunoPress

Ook de jonge Charlotte – die ineens groeit als kool! – kon op veel lof rekenen. “Zo blij om prins George en prinses Charlotte vandaag te zien. Ik wed dat prins Philip heel trots zou zijn op zijn familie, die zoveel van hem hield”, citeert Hello! een koninklijke fan. Een andere fan zegt: “Charlotte is zo mooi!” Waarop een derde toevoegt: “Ze doet me zo erg denken aan haar grootmoeder”, doelend op prinses Diana.

Nu George en Charlotte ouder worden, zullen ze naar verwachting vaker met hun ouders naar publiekelijke evenementen gaan. Ook hun jongere broer prins Louis (3) gaat regelmatig mee, maar voor deze herdenkingsdienst werd hij te jong geacht.

Kate stelt dochter Charlotte voor aan de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby | Beeld: BrunoPress

Koninklijke spotlights

Charlotte, die begin mei zeven jaar wordt, begint duidelijk steeds meer aan de royal spotlights te wennen. Toch blijft het voor de jonge Cambridge nog onwennig om zichzelf op een groot scherm te zien, zo blijkt wel uit onderstaand fragment. Zo aandoenlijk!

Moderne ouders

Volgens een royal insider krijgen de Cambridge-kids een moderne opvoeding, maar krijgen ze ook de traditionele plichten mee, zo schreef People eerder. Kate en William zijn zich er maar al te goed van bewust dat ze de volgende generatie royals opvoeden. De familievriend wist verder te vertellen dat George, Charlotte en Louis ‘allemaal beleefde kinderen zijn’, maar allen een kleine twinkeling in ogen hebben. “Ze hebben alle juiste ingrediënten.”

Bron: Hello!, People, Twitter | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws