De vier laatste woorden die de Queen aan prins Philip schreef

De Queen en prins Philip waren 73 jaar getrouwd.

Het is bijna een jaar geleden dat prins Philip op 99-jarige leeftijd kwam te overlijden in Windsor Castle. Terwijl de wereld vandaag een laatste eer bewijst aan de hertog van Edinburgh, blikken we terug op de ontroerende laatste woorden die de Queen aan prins Philip schreef. 

Liefdevolle woorden

Op 9 april 2021 overleed prins Philip na een kort ziekbed in Windsor Castle. Philip was maar liefst 73 jaar getrouwd met Queen Elizabeth, en zijn overlijden was dan ook een groot verdriet voor de 95-jarige koningin. Een week later, op 17 april, moest ze afscheid nemen van haar wijlen echtgenoot. Op de kist van de hertog legde ze een speciale krans neer, met daarbij een ontroerende boodschap. “In loving memory, Elizabeth“, viel er te lezen op het briefje.

Uitvaart Philip
De Queen zat alleen tijdens de uitvaart van prins Philip | Beeld: BrunoPress

Wat het kaartje extra bijzonder maakte, was dat de vier ontroerende woorden met de hand geschreven waren. De kaart was daarnaast zwart omrand, wat in lijn is met de rouwrituelen van de Royal Family. De krans bestond uit witte lelies, kleine witte rozen, witte fresia’s, witte wasbloemen, witte siererwten en jasmijn.

Herdenkingsdienst

Vandaag bewijzen leden van het Huis Windsor en naasten hun laatste eer aan prins Philip. Waar zijn begrafenis vorig jaar door de coronamaatregelen klein moest worden gehouden, worden bij deze herdenkingsdienst in de Londense Westminster Abbey honderden gasten van over de hele wereld verwacht. Zo reizen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix vanuit Nederland naar Engeland om de dienst, die om 12.30 uur Nederlandse tijd begint, bij te wonen.

Lange tijd was het nog maar de vraag of de Queen de herdenkingsdienst zou kunnen bijwonen. De 95-jarige koningin kwakkelt namelijk al een tijdlang met haar gezondheid. Vorig jaar oogde ze al heel zwak bij de begrafenis van Philip en afgelopen februari kwam daar ook nog eens een coronabesmetting bovenop. Hoewel Buckingham Palace meldde dat de Queen enkel milde klachten had, moest ze een heleboel (online) evenementen afzeggen. De Britten vroegen zich dan ook af of ze deze herdenkingsdienst wel zou redden. Het lijkt er gelukkig op van wel, met de Queen die aangaf dat ze alles op alles zou zetten om erbij te zijn.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws