Iedereen duikt weer op bij de Royal Reunion

Royals uit Engeland én andere landen kwamen samen om prins Philip te herdenken.

Vandaag, bijna een jaar nadat prins Philip op 99-jarige leeftijd overleed, komen royals van over de hele wereld bijeen om hem te herdenken. Hoe verdrietig de gelegenheid ook is, het is toch fijn om de hele koninklijke bende weer bij elkaar te zien!

Uitgebreide gastenlijst

Waar er door de coronamaatregelen slechts dertig mensen bij de begrafenis van prins Philip aanwezig konden zijn, wordt de herdenkingsdienst een stuk grootser aangepakt. Niet alleen zien we veel leden van Huis Windsor hun opwachting maken, ook royals van over de hele wereld reisden naar de Londense Westminster Abbey af voor de herdenkingsdienst. Zie het als een Royal Reunion!

Onder meer koning Philippe en koningin Mathilde van België, koningin Margrethe II van Denemarken, prins Albert van Monaco (zónder Charlene!) en koning Felipe en koningin Letizia van Spanje bewezen een laatste eer aan de hertog van Edinburgh.

België
Koning Filip en koningin Mathilde van België | Beeld: BrunoPress
Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, met een appearance van prins Albert van Monaco (links) | Beeld: BrunoPress

Willem-Alexander, Máxima en Beatrix

Ook onze eigen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix woonden de dienst bij. Zoals we inmiddels wel gewend zijn van onze koningin, ziet ze er weer perfect uit. Máxima draagt een grijskleurige jurk met daarboven een zwarte capemantel en ze maakt de look af met een simpel hoofddeksel en een glimmende halsketting. Ons oog gaat echter gelijk uit naar haar imposante maquillage. Het is een tijdje geleden dat we de Nederlandse koningin in zo’n smokey eye en donkere lip zagen. Wij zijn fan!

Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix arriveren bij de herdenkingsdienst | Beeld: BrunoPress

Prinses Beatrix wijkt iets af van het toch ietwat sobere kleurenpalet van schoondochter Máxima. De prinses kiest voor een smaragdgroene basis en stemt haar hoofddeksel hierop af. In plaats van zilver gaat Bea voor gouden accessoires, wat haar erg warm doet ogen.

Britse royals

Naast veel buitenlands vorsten en vorstinnen waren de Britse royals natuurlijk ook van de partij in Londen. Zo verschenen de jonge prins George en prinses Charlotte hand in hand met ouders prins William en Kate. Het gezin was te zien in geweldige matching outfits. Het thema was duidelijk polkadots en marineblauw, met Kate in een geweldige stippenjurk (die ons wel wat aan de garderobe van prinses Diana doet denken) en Will en George met matchende stropdassen om de hals. Prinses Charlotte droeg een marineblauwe jas voor de gelegenheid. De 3-jarige Louis, het derde kind van Kate en William, was niet aanwezig bij de herdenkingsdienst.

Will & KatePrins William en Kate Middleton met hun kinderen George en Charlotte | Beeld: BrunoPress

George en Charlotte waren echter niet de enige kinderen bij de herdenkingsdienst. Ook de kleinkinderen van prinses Anne, Savannah en Isla Phillips, waren van de partij. Zij verschenen hand in hand met vader Peter Phillips en aan hun gezichten te zien waren ze heel blij om hun koninklijke familieleden weer te zien. Tijdens de dienst zaten zij dichtbij hun nicht Mia, de dochter van Zara en Mike Tindall.

Voor Isla was het een extra bijzondere dag. Het is namelijk haar verjaardag vandaag. De jonge Phillips-telg mag maar liefst tien kaarsjes uitblazen vandaag, een behoorlijke mijlpaal!

Peter Phillips en Isla Phillips en Savannah Phillips | Beeld: BrunoPress

Prins Andrew en kinderen

De meest spraakmakende gast van de herdenkingsdienst was misschien wel prins Andrew. Het is al even geleden dat de hertog van York in de openbaarheid verscheen, na de schandalen rondom vermeend misbruik. Een paar jaar geleden kwam aan het licht dat de zoon van de Queen en prins Philip hecht bevriend was met Jeffrey Epstein, die jarenlang jonge meisjes seksueel heeft misbruikt. Ook Andrew werd ervan beschuldigd een meisje van zeventien jaar seksueel te hebben misbruikt. Hoewel hij alle beschuldigingen ontkende, deed hij afstand van zijn koninklijke titels. Daarnaast trof hij een financiële schikking met het vermeende slachtoffer.

Prins Andrew | Beeld: BrunoPress

Ondanks alle schandalen was Andrew toch van de partij bij de herdenkingsdienst van zijn vader. Maar, anders dan zijn dochters Eugenie en Beatrice, leek hij niet via de hoofdingang te arriveren en te vertrekken. Wilde niemand met hem op de foto? Hmm…

Prinses Beatrice met Edoardo Mapelli Mozzi en prinses Eugenie met Jack Brooksbank | Beeld: BrunoPress

Charles, Camilla en de Queen

Kroonprins Charles en Camilla waren uiteraard ook aanwezig bij de herdenkingsdienst van prins Philip. Waar Charles voor een krijtstreeppak koos, koos Camilla net als onze prinses Beatrix voor een groene outfit. De hertogin van Cornwall verscheen in een prachtige jurk met zwarte details en maakte haar look af met een simpel hoofddeksel met groene veer.

Prins Charles en Camilla | Beeld: BrunoPress

Lange tijd was het nog maar de vraag of de Queen de herdenkingsdienst van haar wijlen man wel zou kunnen bijwonen. De 95-jarige koningin kampt namelijk al een tijdlang met een broze gezondheid. Zo zag ze er tijdens Philips begrafenis vorig jaar al erg zwak uit en afgelopen februari kwam daar ook nog eens een coronabesmetting bovenop. Gelukkig is de Queen inmiddels weer wat opgeknapt en was ze sterk genoeg om bij de dienst aanwezig te zijn. Ook zij koos voor een donkergroen kleurenpalet, dat onder andere in haar jasje en hoed terugkwam. De kleur is een subtiel eerbetoon aan de overleden hertog van Edinburgh, wiens kleur Edinburgh Green was. Lief!

Queen Elizabeth II en prins Andrew verlaten de herdenkingsdienst | Beeld: BrunoPress

Hoewel de Britse koningin gelukkig gezond genoeg was om bij de herdenkingsdienst te zijn, vertrok ze al snel weer. Ze gaf zoon Andrew, die ook via de zij-uitgang verdween, een lift in de auto. Hoe dan ook, wij zijn heel blij om te zien dat de Queen weer aan de betere hand is! En dat de royals eindelijk weer met z’n allen bij elkaar konden zijn, natuurlijk. Op naar nog meer Royal Reunions, hopelijk snel ter ere van een wat vrolijkere gelegenheid.

Bron: Beau Monde, Hello!, BBC | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws