Erica Meiland springt in de bres voor Maxime over ‘dumpen’ van jongste dochter

'Ongelofelijk, wijn verkiezen boven babyvoeding en dan ook nog je kind achterlaten', klinkt het op Twitter.

De kritiek op de Meilandjes gaat nog even door. Eerst waren het de uitspraken van Erica Meiland, daarna de steun van dochter Maxime en vervolgens het volgens sommigen misplaatste programma Chateau Bijstand. In de laatste aflevering maakt Maxime een bijzondere keuze – en dat komt haar uiteraard weer op veel kritiek te staan. 

Bakken met kritiek

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat de Meilandjes tegenwoordig hun Chateau hebben ingeruild voor een veel kleinere woning. In Chateau Bijstand is te zien hoe zij van hun royale BN’er-budget opeens moeten proberen rond te komen van een bijstandsinkomen. Op de serie is volop kritiek te horen om het ‘vertekende beeld’ dat de Meilandjes laten zien van een leven in de bijstand.

En daar komt na de aflevering van afgelopen maandag nog een hoop extra kritiek bij. Zo is namelijk te zien dat Maxime haar jongste dochter Vivé even overlaat aan de medewerkers van de kringloopwinkel waar ze wil rondkijken. En dat kunnen kijkers op Twitter maar moeilijk begrijpen. “Ongelooflijk, wijn verkiezen boven babyvoeding en dan ook nog je kind achterlaten soort van bij iemand anders in een winkel”, schrijft een kritische kijker. Een andere Twitteraar laat weten: “Wtf laat je zo je baby achter bij de medewerkster van een winkel. Ze zijn geen crèche!”

Erica slaat terug

Maar Erica Meiland vindt die kritiek op Maxime onterecht. Zo reageert ze op enkele tweets om het voor haar dochter op te nemen. “Meid, waar zit je verstand?” schrijft een kijker over Maximes beslissing. Maar Erica reageert: “Aardig he, van de mevrouw van de kringloop!” En op de tweet over wijn en babyvoeding reageert de Meiland-matriarch: “De babyvoeding hebben we de volgende dag gekocht…”

Negatieve artikelen

Ook Maxime laat van zich horen naar aanleiding van alle kritiek. Alhoewel, volgens haar valt de hoeveelheid kritiek reuze mee. Op haar Instagram Stories schrijft ze: “Ahhh mensen, ik zie zoveel negatieve artikelen van de media voorbijkomen over Chateau Bijstand. Deze artikelen zijn gebaseerd op 1, 2, hooguit 3 negatieve tweets.” De Meiland-telg wil zich dan ook liever op de positieve reacties richten. “Lieve mensen, hoe jullie hier allemaal op reageren verwarmt mijn hart. Jullie blijven zo positief en gezellig en zijn zo lekker tegen de keer in over al dat gezeik! I love it!

Huwelijksbootje

Ondanks de kritiek en ‘negatieve’ artikelen zit Maxime ongetwijfeld op een roze wolk. Ze is onlangs namelijk ten huwelijk gevraagd door haar grote liefde Leroy Molkenboer, met wie ze eind vorig jaar dochter Vivé verwelkomde. Op Valentijnsdag ging de kersverse papa op één knie en het antwoord was natuurlijk een volmondige ‘JAAAA’.

Een uitbundige bruiloft op een prachtig chateau ergens in Frankrijk? Dat hoeft niet zo voor Maxime en Leroy. “Eigenlijk willen we het heel klein en intiem houden. Dus wat dat betreft worden het geen toeters en bellen, hoor. Maar gewoon gezellig met vrienden en familie”, liet Maxime weten aan Shownieuws. Ook weet ze al wanneer ze graag in het huwelijksbootje wil stappen. “Ik hoop deze zomer. We hebben een afspraak bij een kasteeltje in de buurt, kijken of dat wat wordt.” Wij zijn benieuwd!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Grazia, Twitter, Shownieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws