Dresscode gala, maar geen avondjapon: Máxima doet het voor

Máx laat zien wie de broek aanheeft!

Na een zeldzaam tiaramoment op eigen bodem werd het staatsbezoek van de president van India aan Nederland woensdagavond in full glam afgesloten. Koningin Máxima hulde zich daarvoor van lip tot teen in het rood en laat zien wat je nog meer met de dresscode black tie kunt.

Contraprestatie

De president van India en zijn echtgenote waren twee dagen in ons land op bezoek. Als ‘bedankje’ leverden zij woensdagavond de traditionele contraprestatie: een concert, dansvoorstelling of ander optreden om de gastheren en -vrouwen te bedanken voor hun warme ontvangst. De contraprestaties zijn altijd een heerlijk royal glamourmoment, want met de dresscode black tie is een op en top chique outfit gegarandeerd. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden in het Muziekgebouw aan ’t IJ getrakteerd op een voorstelling van het dansgezelschap Kalakshetra Foundation, maar zélf stalen ze ook de show.

Beeld: BrunoPress

Royaal rood

Aangezien Máxima bij de vorige contraprestatie verscheen in een controversiële ‘gatenkaas’ van Claes Iversen, was het de grote vraag onder royal fashion lovers wat Hare Majesteit deze keer uit haar garderobe zou halen. Het verlossende antwoord: een royaal rood ensemble van Máx’ favoriete modehuis Natan, dat ze eerder tijdens Bevrijdingsdag heeft gedragen.

Beeld: BrunoPress

Van een felrode lipstick tot de oorbellen met robijnen en een bordeauxrode clutch: de koningin laat maar weer eens zien hoe mooi ze monochroom weet te dragen. De meningen over deze outfit zijn een stuk minder verdeeld dan over de spraakmakende Claes Iversen, al kwam het (ja, zelfs anno 2022) toch als een verrassing dat Máxima niet in een avondjapon verscheen, maar met een wijde pantalon. Staat goed, toch?

Beeld: BrunoPress

De dochter van president Ram Nath Kovind, Swati Kovind, straalt ook in haar beeldige, kleurrijke outfit. Voor een ‘black tie’ event houdt de koning het dan weer vrij informeel met zijn stropdas, maar daarmee was hij zeker niet de enige in het publiek. Wat er ook als dresscode op de uitnodiging heeft gestaan, Máxima weet er wel raad mee!

Bron: Modekoningin Máxima, Koninklijk Huis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws