De nieuwe/oude staatsbanketlook van koningin Máxima

Het eerste tiaramomentje van 2022!

Lees ook

Staatsbanketten zijn terug, en nu ook op eigen bodem! Voor het eerst in lange tijd werd het Koninklijk Paleis in Amsterdam weer klaargestoomd voor een groots diner. Kaarsjes aan, bloemetje op tafel, tiara op et voilà.

Paleis op de Dam

Het Paleis op de Dam werd uitgedost voor het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote aan Nederland.

Beeld: BrunoPress

Wat voor koningin Máxima ook meteen de gelegenheid was om weer een tiara uit de koninklijke kluis te halen. Hoewel we Hare Majesteit afgelopen herfst nog in Noorwegen met een schitterende tiara zagen, is het láng, láng geleden dat Máxima er eentje droeg in onze eigen hoofdstad.

Beeld: BrunoPress

De koningin droeg de aquamarijnen tiara, ooit een cadeautje van koningin Wilhelmina aan haar dochter Juliana voor haar 21ste verjaardag. Hoewel de aandacht uitgaat naar de peervormige aquamarijnen, zit er nog veel meer bling in verborgen. De basis is namelijk ook bezet met diamantjes en kleinere aquamarijnen.

De lichtblauwe edelsteen was een terugkerend thema in Máxima’s staatsbanketlook, want ze droeg ook oorbellen van aquamarijn en maar liefst twee aquamarijnen broches. Als je dan weer mag uitpakken, dan ook meteen goed!

Nog een keer

De aquamarijnen tiara is geliefd bij Máxima, maar dat is niet het enige onderdeel van de look die we al eerder hebben gezien. De koningin verscheen in een bekende japon van Luisa Beccaria. En, herken je ‘m nog?

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima droeg de japon eerder in Den Haag, tijdens Prinsjesdag 2018. Wie wat bewaart…

Zelfde jurk, drie-en-een-half jaar geleden. Beeld: BrunoPress

Op het menu

Wat het koningspaar zoal op een zilveren vork naar binnen schoof? Op het menu tijdens het staatsbanket stonden onder andere parelhoen, gesauteerde avocado, aardappelrösti en citroenmerengue. Geen typisch Hollandse óf Indiase cuisine dus, maar wel een intrigerend menu. Kan ’n royal chef ons misschien verklappen hoe je een avocado sauteert?

Bron: Vorsten, All Things Royal, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook