Om deze reden is de vraag naar tiara’s enorm toegenomen (en hier koop je ze!)

De afgelopen weken is de vraag naar de fonkelende diademen flink gestegen, vertelt een Londense juwelier. Drie keer raden waar dat door komt!

Lees ook

Nee, helaas hebben we niet wekelijks een tiara-waardige gelegenheid op de planning staan (we wish!), maar de fonkelende diademen zijn blijkbaar weer helemaal hip. Een Londense juwelier zag de afgelopen dagen de zoektocht naar tiara’s met maar liefst 300 procent stijgen. En nu zijn het eens níet de royals die de trendsetters zijn!

Tiara-trend

Susannah Lovis, een Londense verkoper van antieke sieraden, zag de vraag naar tiara’s de laatste dagen gigantisch stijgen. “Ik heb altijd van romantische tiara’s gehouden, maar normaal gesproken zijn het sieraden die minder gevraagd zijn”, vertelt ze aan de Britse Harper’s Bazaar. “Ik was verbaasd door hoeveel interesse er in het weekend plotseling was, zowel in de winkel als op de website.”

De reden achter deze plotselinge tiara-opleving? Dat is het tweede seizoen van Bridgerton, dat afgelopen 25 maart op Netflix verscheen. In het kostuumdrama worden er tientallen hoofden gesierd door de meest prachtige tiara’s tijdens de chique bals van de ton. En zeg nou zelf, na acht uur lang Bridgerton bingewatchen verlangt toch iedereen een beetje naar de dance skills, avondjaponnen en tjokvolle sieradenkisten van Duchess Daphne of Kate Sharma?

Wanneer draag je ‘m?

Helaas stromen de uitnodigingen voor bals niet binnen, dus waar draag je zo’n tiara anno 2022? Royals zijn dol op het accessoire bij bruiloften, staatsbanketten en alle andere gelegenheden waar een gala-dresscode geoorloofd is. Celebrities grijpen naar het schitterende sieraad voor red carpet events: staat beeldig, maar ook niet voor ons weggelegd. Eigenlijk zijn alleen bruiloften ook voor niet-royals of aristo’s het uitgelezen tiaramoment.

Héél langzaam weten tiara’s echter ook hun weg naar street style te vinden. Zo werd de Italiaanse influencer Chiara Ferragni met een Gucci-tiara gezien tijdens Milan Fashion Week, en zijn er steeds meer haarbanden met een hoop bling verkrijgbaar als doordeweeks alternatief voor de tiara.

Waar koop je zo’n tiara?

De cast van Bridgerton heeft haar tiara’s grotendeels te denken aan de collectie van Swarovski, die je als ‘gewone ziel’ via veilingen in handen moet zien te krijgen. Via juweliers gespecialiseerd in antieke sieraden heb je de grootste kans om een prachtstuk in handen te krijgen. In de UK is ook Bentley & Skinner een gevestigde naam – al sinds de tijd van Queen Victoria leveren zij aan de royal family en ook leende deze juwelier sieraden uit aan de actrices van Downton Abbey. Het goedkoopste exemplaar op hun website is momenteel meer dan 30.000 euro, maar dan héb je ook een erfstuk.

Een andere hofleverancier, Garrard, verkoopt ook tiara’s via Net-a-porter. Grotere high end mode- en sieradenmerken als Gucci, Simone Rocha en Dolce & Gabbana, hebben zo nu en dan ook tiara’s op de markt.

De hertogin van Cambridge met de Lovers’ Knot Tiara van juwelier Garrard. Beeld: BrunoPress

Voor een iets meer creditcard-friendly optie kom je al snel uit bij met diamanten bezette haarbanden, bijvoorbeeld van Swarovski, Prada of Jennifer Behr. Spaart je ook meteen de hoofdpijn die veel royal ladies na een avondje tiara dragen schijnen te hebben.

Bron: Harper’s Bazaar UK, High Jewlery Dream | Beeld: BrunoPress, Bridgerton/Netflix

Laatste nieuws

Zie ook