Wanneer gaat prinses Charlotte haar eerste tiara dragen?

Wacht ze net als haar moeder tot ze gaat trouwen?

Wij zijn altijd wel te porren voor een goed tiaramoment. Met prinses Charlotte, de dochter van Kate Middleton en prins William, is het afwachten wanneer zij voor het eerst een tiara gaat dragen. 

Prinses Charlotte

Want hoe zit het ook alweer met de royal regeltjes omtrent diademen? Hello! Magazine deed onderzoek naar de tiarageschiedenis van de Royal Family om uit te vogelen wanneer we prinses Charlotte met een sprankelend kroontje kunnen verwachten. Omdat Charlotte nog maar zes jaar is, kan dat natuurlijk nog even gaan duren.

Er bestaat namelijk een kans dat het eerste moment pas haar trouwdag gaat zijn. Hoewel er geen vaste regels zijn voor het dragen van tiara’s, zien we dit bij andere koninklijke vrouwen ook gebeuren. Zowel Kate als Meghan droegen geen tiara tot de huwelijksceremonie.

Kate middleton tiara
Het eerste tiara moment van hertogin Kate, met de Cartier Halo-tiara. Bron: Brunopress

Kleine kanttekening is hierbij wel dat beide hertoginnen hun titels hebben gekregen door hun huwelijk en niet in de koninklijke familie zijn geboren. Toch zagen we bij prinses Eugenie, die wel als royal werd geboren, dat ze ook pas haar eerste tiara droeg tijdens haar huwelijk met Jack Brooksbank in oktober 2018. En dit was ook zo voor prinses Beatrice, die in juli 2020 in het huwelijksbootje stapte met Edoardo Mapelli Mozzi. Overigens zijn de Yorks geen senior leden van de Royal Family.

Bij prinses Anne, de enige dochter van Queen Elizabeth, was dit weer een heel ander verhaal. Zij droeg op haar 17e haar eerste tiara, en opnieuw voor haar 21e verjaardagsfoto. Dus wellicht wordt Charlottes allereerste tiaramoment ook een verjaardagsportret!

Staatsbanketten

Door de jaren heen is wel een duidelijk verschil te zien met hoe vaak een royal een tiara uit de kluis haalt. Voorheen werd het juweel gedragen naar openbare evenementen zoals filmpremières of liefdadigheidsdiners. Nu zien we tiara’s alleen nog bij staatsbanketten, de jaarlijkse receptie van het Corps Diplomatique van de Koningin en de staatsopening van het Parlement.

Dat het nog lang kan duren voordat prinses Charlotte haar eerste (niet-speelgoed-)tiara draagt, moge duidelijk zijn. Toch vragen we ons nu stiekem al af – dol op alles wat glittert en schittert als we zijn – voor welke tiara de dochter van William en Kate dan gaat kiezen. De grote kanshebber is de Cartier Halo-tiara, die werd gedragen door zowel prinses Margaret als prinses Anne en Kate Middleton. Dit exemplaar droeg Kate ook tijdens haar huwelijk met prins William in 2011.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress, HRH The Duchess of Cambridge

Laatste nieuws