De nacht dat prinses Diana haar rivale Camilla confronteerde

Het ging er niet bepaald vriendelijk aan toe.

Het was een avond in 1989, toen de verjaardag van Camilla’s zus Annabel werd gevierd. Prinses Diana had al langer nare gevoelens over de iets te vriendelijke relatie tussen Camilla en haar man, prins Charles. Ze besloot Camilla te confronteren en de hel brak los.

Dappere Diana

De prinses vertelde later dat het één van haar dapperste momenten was tijdens haar huwelijk met Charles, voordat het eindigde in 1992 en ze van hem scheidde in 1996. De prinses was 20 jaar toen zij in 1981 met de 32-jarige prins trouwde.

De gênante ontmoeting met Camilla Parker Bowles zorgde ervoor dat Charles wegrende als een kip zonder kop. De betreffende nacht vond plaats op de 40e verjaardag van Camilla’s zus Annabel Elliot, bij Lady Annabel Goldsmith in Londen.

Tegen alle verwachtingen in

“Ik loop het huis binnen en steek voor het eerst mijn hand uit naar Camilla en dacht: pfjoe. Dat hebben we ook weer gehad”, aldus Diana. Ze had eigenlijk geen enkele behoefte om het evenement bij te wonen, maar deed het toch. De hele weg ernaartoe probeerde Charles haar over te halen niet te gaan. Hij bleef maar vragen waarom ze kwam, in een poging haar weg te houden. Eenmaal aangekomen merkte Diana na een tijdje dat haar man nergens te bekennen was, noch zag zij Camilla.

diana-charles

Diana en Charles in betere tijden, 1985. Beeld: BrunoPress

Verstoppertje

Het besef dat de twee weg waren, stoorde Diana en dus ging ze op zoek naar de twee. Ze gaf later toe: “Ik wist waar ik mezelf mee ging confronteren. Ze [de andere aanwezigen op het feest] probeerden me nog te stoppen.” Daarop zou ze hebben geantwoord ‘dat ze gewoon haar man ging zoeken’.

Vies spel

Diana zag Charles en Camilla, samen met een man, en ging erbij staan alsof ze dikke vrienden waren. Daarna vroeg ze Camilla om een onderonsje. De mannen vluchtten naar boven en ze zei haar: “Camilla, ik wil alleen even zeggen dat ik weet wat er aan de hand is.” Maar Camilla ontkende het. Ze vond dat Diana alles had en niet moest zeuren. “Wat wil je nog meer?!” had ze gevraagd, waarop Diana antwoordde: “Mijn man.” Het mocht niet baten: uiteindelijk zijn Charles en Camilla in 2005 getrouwd.

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws