De bijzondere band van prins George en prinses Charlotte

Als royal broer en zus ben je aardig op elkaar aangewezen.

Het is niet makkelijk om al vanaf je geboorte in de koninklijke schijnwerpers te staan. Gelukkig hebben de Cambridge-kids elkaar!

Broer en zus

Een paar uur na hun geboorte werden ze al gefotografeerd door talloze internationale fotografen. Hun eerste schooldag haalt de krantenkoppen. De kleding die ze dragen, vliegt vervolgens de winkels uit. Hoewel prins William en hertogin Kate hun drie koters een zo normaal mogelijk leven proberen te geven, blijft ’t een feit dat je als jong prinsje of prinsesje geen gemiddeld leven hebt.

De Cambridges proberen het voor prins George (8 jaar), prinses Charlotte (6 jaar) en prins Louis (3 jaar) heel ‘gewoon’ te houden door de kinderen zelden mee te nemen naar koninklijke verplichtingen, hen naar een openbare school te sturen (wel een peperdure, moet gezegd worden) en hen zelf op de kiek te zetten, zodat er ook geen fotografen over de vloer hoeven te komen. Héél langzaamaan laten William en Kate hun oudste twee nu wel proeven van het leven als werkende royal. En daarbij zouden prins George en prinses Charlotte veel steun bij elkaar vinden.

Prins George en prinses Charlotte tijdens Kerstmis 2019. Beeld: BrunoPress

Sterke band

Als we de kinderen van Wills en Kate al in het openbaar zien, zijn dat meestal prins George en prinses Charlotte. Ze gingen als baby’s mee op tour, verschenen bij de traditionele Kerstmis op Sandringham en waren meer recentelijk aanwezig bij de herdenkingsdienst van prins Philip. Zo krijgen ze een voorproefje van het leven in de schijnwerpers, terwijl prins Louis meestal thuisblijft omdat hij nog te jong wordt geacht voor zulke royal duties (over ruim een week viert hij zijn vierde verjaardag). Dat prins George en prinses Charlotte in ieder geval elkaar hebben, is erg belangrijk volgens kinderpsycholoog Dr. Alison McClymont.

“Ze hebben een uniek bestaan. Maar heel weinig mensen kunnen zich verplaatsen in de kritische blikken of de verantwoordelijkheden waar zij mee te maken krijgen”, zegt ze tegen Express (via Marie Claire). Het feit dat ze dit samen kunnen doen en dat ze samen de lusten en de lasten van deze rol kunnen delen, is van groot belang.”

Kate, Charlotte, George en William bij de herdenkingsdienst van prins Philip. Beeld: BrunoPress

Stukje opvoeding

Daarom is het zo goed dat prins William en Duchess Kate hun kinderen vaak samen op het koninklijke toneel laten verschijnen. “Kate en William zijn erg beschermend als ouders, en ze zijn zich allebei bewust van de uitdagingen die bij de publieke belangstelling komen kijken”, vervolgt McClymont. “William weet zelf ook hoe dit is op jonge leeftijd, dus wil hij ervoor zorgen dat ze deze ervaring kunnen delen en voorkomen dat ze op jonge leeftijd al overweldigd zijn.”

“William heeft een duidelijke mening over de media en de aandacht die zij op de koninklijke familie vestigen. Het is begrijpelijk dat hij beschermend is tegenover zijn kinderen en het voor hen zo comfortabel mogelijk wil maken, terwijl hij ook begrijpt welke voorbereiding er nodig is voor hun toekomstige rollen.”

Bron: Express/Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws