Waarom prinses Charlotte geen beste vriendin mag hebben op school

Dat reden is best logisch!

Kate en William willen hun kinderen een normale jeugd geven, en daar hoort een normale (oké, exclusieve en peperdure) basisschool bij. Hoewel prinses Charlotte daar gewoon kan rondhuppelen en spelen met haar klasgenoten, mag ze niet zomaar één beste vriend of vriendin hebben. En daar is een goede reden voor. 

Geen goede vriend of vriendin

Prinses Charlotte en haar broer prins George zitten allebei op de Londense basisschool Thomas’s School. Deze onafhankelijke school in het zuidwesten van Londen heeft aardig zijn tegen elkaar hoog in het vaandel staan, en hierdoor mogen studenten niet één goede vriend of vriendin hebben. Dit heeft de school bedacht om te voorkomen dat leerlingen worden buitengesloten.

Gericht op vriendelijkheid

Royal reporter Jane Moore legt uit: “Het is echt een geweldige kleine school omdat het echt gericht is op vriendelijkheid. Dat is echt iets belangrijks op de school en die herderlijke zorg is geweldig.” Zo is er een beleid dat als je kind een feestje geeft, je ieder kind in de klas uitnodigt of geen uitnodigingen in de klas uitdeelt. “Er hangen overal aanwijzingen dat je aardig moet zijn, dat is het ethos van de school.”

Prinses Charlotte met prins George, Kate en William op haar eerste schooldag. Beeld: BrunoPress

Ook moedigt de school aan om geen beste vrienden te maken. Wij kunnen ons wel voorstellen dat de 6-jarige prinses snel naar iemand toetrekt, maar dat is dus niet toegestaan. En Charlotte is niet het eerste koninklijke lid die hiermee te maken heeft. Ook prins George heeft dus met deze regels te maken.

En wat dacht je van de Queen? Door thuisonderwijs kreeg ze niet eens de kans om op jonge leeftijd hechte vriendschappen te sluiten.

William en Kate

Prins William en hertogin Kate houden ook een oogje in het zeil, als we Jane Moore mogen geloven. “Het is een school die ouders echt vraagt om betrokken te zijn. Ouders worden overal bij betrokken, dus dat geldt ook voor Kate en William.” Luizenouder zijn, sportdagen organiseren, eerlijke kinderfeestjes geven, ook de Cambridge’jes ontkomen er niet aan.

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

 

 

Laatste nieuws