Waarom Kate Middleton de Cambridge’jes hetzelfde kleedt

De hertogin van Cambridge heeft er duidelijk haar redenen voor.

George, Charlotte en Louise (de kinderen van prins William en hertogin Kate) zien we enkel bij koninklijke feestdagen of op een klein rode loper momentje.

Het drietal wordt weleens gespot op het Instagramaccount, maar daarmee houdt het wel op. Toch wordt er regelmatig aan outfit repeating gedaan. Wat inhoudt dat ze gespot worden met steeds dezelfde outfit of een variatie daarop. Waarom eigenlijk? Je zou denken dan een toekomstig koningspaar voldoende geld te besteden heeft om de kinderen van nieuwe outfitjes te voorzien. Volgens Daily Mail doet de hertogin van Cambridge dit om vijf verschillende redenen:

Een hype voorkomen

Normaliter wanneer de hertogin zelf wat draagt, dan is het binnen een mum van tijd uitverkocht. Want iedereen wil er tegenwoordig net zo bij lopen. Dit wil ze bij haar kinderen voorkomen en om zo de 'schade' te beperken worden er niet steeds nieuwe kledingstukken aangetrokken.

Normaal & betaalbaar

Niet-royals doen het, waarom royals dan niet? De keuze om haar kinderen outfits verschillende keren te laten dragen (wanneer ze weet dat ze op de kiek komen), geeft een boodschap als 'wij zijn ook maar normale mensen' af. En hoewel de hertogin zelf niet vies is van een kostelijk mantelpakje van Alexander McQueen, wordt het drietal gespot in betaalbare merken. Soms een designeritempje, maar het vloeit van de Zara's en de H&M'etjes.

Aandacht van de media

Dezelfde kleren betekent minder redenen voor fotografen om hun best te doen kiekjes te schieten van de nieuwste outfits van de kleine royals. And that's how you do it.

Traditioneel

De hertogin heeft geen zin in overgehypte trends die haar kinderen zullen achtervolgen. Daarom kiest ze ervoor om de Cambridge'jes zo traditioneel mogelijk te kleden, denk aan: pakjes, neutrale kleuren en prints en kraagjes; je herkent de kledingstijl van George en Charlotte vast. Zo wil Kate voorkomen dat haar kinderen geen trendsetters worden. De traditionele stijl beheerst ze goed en ze komt er keurig mee weg. Al staan we te popelen om Char ooit in een jurk vol felroze pailletten te zien.

Knipoog naar het verleden

Door het gebruik van traditionele kleding overlap je periodes, waardoor de kans groot is dat je in hetzelfde wordt gehesen als jouw vader dertig jaar geleden droeg. Hiermee knipoogt Kate regelmatig naar het verleden. Het kan namelijk zo zijn dat je een déjà-vu krijgt van de outfits van prins George, deze lijken tamelijk vaak op de setjes die William vroeger droeg. Of zoals je hierboven ziet: prins Louis en prins Harry die hetzelfde blouseje dragen.

Bron: Harpers Bazaar NL, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws