Oeps! Opvallend foutje van Meghan Markle op de Invictus Games

Dat soort dingen overkomt zelfs royals weleens.

Inmiddels zit ze weer thuis bij haar kinderen in de VS, maar hertogin Meghan Markle was vorige week een paar dagen in Nederland. Ze woonde trots de Invictus Games bij, die worden georganiseerd door haar prins op het witte paard. Ze bracht echter niet alleen tijd met hem door, maar ook met deelnemers en hun families. Dat leverde onder andere een aandoenlijke voorlees- en schildermiddag mét een kleine faux pas op.

Schilderen en luisteren

Afgelopen zondag was Meghans laatste dag op de Invictus Games. Ze ging onder andere naar de Britse Ambassade-tent op het terrein van het evenement, waar ze deelnam aan activiteiten met kinderen van veteranen. Ze deed mee aan een schildersessie en luisterde met een groep kinderen naar het verhaal Hairy Maclary from Donaldson’s Dairy, dat werd voorgelezen door veteraan James Stride.

Verkeerd om

De middag leverde schattige foto’s en een hoop blije reacties op. Een foto waarop Meghan de vlag van Oekraïne schildert, laat echter iets bijzonders zien. Ze zit tussen kinderen aan een kleine tafel en heeft de vlag al geschilderd, waarna ze er het woord ‘peace’ aan toevoegt. Klein detail: de vlag van Oekraïne is verkeerd om geschilderd. De vlag van Oekraïne stelt een graanveld met daarboven een blauwe lucht voor en is dus blauw-geel. Meghan heeft voor geel-blauw gekozen…

Groot gemis

Tja, wat kunnen we erover zeggen? Ook royals maken weleens fouten. Voorlezer Stride is desalniettemin enorm positief over de hertogin. Volgens hem was Meghan erg spraakzaam en vriendelijk. “Ze vertelde me dat ze haar eigen kinderen enorm miste. Daarom vond ze het extra fijn om tussen andere kinderen in te kunnen zitten”, aldus Stride. Meghan kent het boek dat Stride voorlas ook maar al te goed. “Ze leest het thuis ook weleens voor aan haar eigen kinderen.”

Erg trots

Leuk detail: tijdens het evenement heeft Meghan ook gepraat met een moeder wiens zoon Harrison heet. Inmiddels weten we dat dat ook een naamoptie voor Archie was. Het is uiteindelijk de tweede naam van Meghans zoon geworden. Sherry McBain zag en hoorde het gesprek tussen de twee moeders en ook zij omschrijft Meghan als vriendelijk. “Kleine Harrison liet Meghan een tekening zien die hij had gemaakt. Het moest een tram voorstellen, maar daar leek het niet echt op. Meghan zei echter tegen hem dat een prachtige tram was en hij begon helemaal te glimmen van trots.” Way to go, Meg!

Bron: HELLO! Magazine, PEOPLE | Beeld: Twitter, BrunoPress

Laatste nieuws