Feest bij de Cambridges: Kate en William zijn elf jaar getrouwd

Hoe zag het vrijgezellenfeest van Kate er eigenlijk uit?

Voor William en Kate is 29 april een bijzondere dag: het is de dag dat ze in het huwelijksbootje stapten. Dit jaar is dat alweer 11 jaar geleden!

Way, way back

William en Kate leerden elkaar al in 2001 kennen, toen ze allebei aan de St. Andrews University in Schotland studeerden. Kate had op dat moment nog een relatie, die twee jaar later op de klippen liep. De vonk tussen William en Kate sloeg over en na een knipperlichtrelatie van een aantal jaar verloofden ze zich tijdens een vakantie in Kenia in november 2010.

Elf jaar geleden

Op 29 april 2011 stapten de toen 28-jarige William en de 29-jarige Kate de Westminster Abbey binnen om elkaar het jawoord te geven. Bij die plechtigheid waren natuurlijk veel andere royals en celebrities aanwezig, onder wie Elton John en David Beckham. Ook onze Willem-Alexander en Máxima (toen nog kroonprins en -prinses) waren van de partij. De live-uitzending van het huwelijk werd door miljoenen mensen bekeken. Inmiddels zijn we elf jaar verder en hebben William en Kate drie prachtige kinderen: prins George, prinses Charlotte en prins Louis.

bruidspaar

Het prachtige bruidspaar op hun grote dag. Beeld: BrunoPress

ceremonie

Tijdens de ceremonie in de kerk. Beeld: BrunoPress

elton-john

Onder andere Elton John en zijn partner David Furnish waren bij de plechtigheid aanwezig. Beeld: BrunoPress

willem-maxima

Ook Willem-Alexander en Máxima (toen nog prins en prinses) waren van de partij. Beeld: BrunoPress

Laatste nacht als vrijgezel: tijd voor karaoke

Over het huwelijk van William en Kate wordt veel geschreven, maar wat ging er aan vooraf? Hoe vierde Kate bijvoorbeeld haar vrijgezellenfeest en laatste dagen als ‘commoner’? Journaliste en royal-kenner Tina Brown schrijft erover in haar nieuwste boek The Palace Papers. In dat boek beschrijft ze het leven van de Windsors van Diana’s dood tot nu, waarbij ze in het bijzonder aandacht besteedt aan de rol van Kate.

Volgens Brown had Kate een relatief normaal karaoke-vrijgezellenfeest, dat was georganiseerd door haar zus en een aantal schoolvrienden. Wel zou de toekomstige hertogin een opvallende move hebben gemaakt op muzikaal gebied. “Kate pakte de microfoon en begon met grote spontaniteit Fight For This Love van Cheryl te zingen: ‘Quittin’s out of the question / When it gets tough gotta fight some more (ohh) / We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love'”, schrijft Brown. Ze was dus duidelijk niet van plan om haar liefde voor William ooit op te geven. Wij wensen de prins en hertogin nog een lang en gelukkig huwelijk toe. Op naar de twaalf jaar!

Bron: Blauw Bloed, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws