De meest romantische huwelijksaanzoeken van de Windsors

De Britten kunnen er wat van!

Altijd heerlijk om bij weg te dromen: huwelijksaanzoeken. Het ene aanzoek is nog romantischer dan het ander. In Engeland weten ze van wanten: de huwelijksaanzoeken die daar worden gedaan, zijn vaak enorm romantisch. Zwijmelen!

Heel speciale momenten

We hebben allemaal de beelden van de bekende royal weddings in Engeland gezien. Uren hebben we voor de tv zitten dromen en vol bewondering zitten kijken naar de prachtige jurken, sluiers en pakken. Het leken wel sprookjes! Niet alleen de huwelijken zelf zijn echter het toonbeeld van romantiek. De huwelijksaanzoeken hadden blijkbaar dezelfde bijzondere sfeer. De afgelopen jaren is het in Engeland traditie geworden dat leden van de Royal Family interviews geven waarin ze vertellen over die speciale gelegenheid. Daardoor krijgen we een idee van hoe het daadwerkelijke moment was.

Philip en Elizabeth

philip-en-elizabeth

Philip en Elizabeth, net verloofd en megaverliefd. Beeld: BrunoPress

Op 9 juli 1947 werd de verloving van prins Philip en prinses Elizabeth aangekondigd. Philip had besloten dat hij het niet alleen bij een verlovingsring wilde laten. Daarom gaf hij Elizabeth zowel een ring als een bijpassende, diamanten armband. Volgens Tatler gaf de prins zijn naamgenoot, ontwerper Philip Antrobus, de opdracht om de armband te vervaardigen. Er zitten diamanten in verwerkt die van prins Philips moeder zijn geweest, dus ze zijn van onschatbare waarde.

William en Kate

william-en-kate

William en Kate op de dag van hun engagement interview. Beeld: BrunoPress

Prins William heeft zijn vrouw Kate ten huwelijk gevraagd tijdens een trip naar Kenya, waar ze met een aantal vrienden waren. Het huwelijksaanzoek had al in oktober 2010 plaatsgevonden, maar William en Kate maakten hun verloving pas op 16 november 2010 bekend aan het grote publiek. Vervolgens wist men uit te vogelen dat het aanzoek in de Rutunde hut bij Mount Kenya had plaatsgevonden. William zou het moment al maandenlang hebben voorbereid en ongelofelijk nerveus geweest zijn om de ring met saffieren en diamanten te verliezen. Hij droeg de ring drie hele weken met zich mee voor hij hem aan Kate schonk. Hoewel Kate en William al vaak over een huwelijksaanzoek hadden gesproken, was Kate alsnog behoorlijk verbaasd en onder de indruk van het romantische gebaar van William.

Jack en Eugenie

jack-en-eugenie

Verliefde Jack en Eugenie, drie weken na hun verloving. Beeld: BrunoPress

Op nieuwjaarsdag in 2018 vroeg Jack Brooksbank prinses Eugenie ten huwelijk. Ze waren op vakantie in Nicaragua en verbleven naar verluidt op het exclusieve Calala-eiland. Samen zaten ze bij een meer en keken ze naar de zonsondergang toen Jack besloot dat het juiste moment gekomen was. Eugenie verklaarde dat het meer prachtig was en dat er een licht overheen scheen dat ze nog nooit eerder had gezien. Precies toen ze tegen Jack zei wat voor geweldig moment ze met elkaar deelden, stelde hij de vraag der vragen. Ook al waren ze toen al zeven jaar samen, het verbaasde Eugenie enorm. Ze was naar eigen zeggen ‘over the moon’. Op 22 januari 2018 vond het engagement interview plaats en maakten Jack en Eugenie hun verloving bekend aan het grote publiek.

Bron: OK! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws