Edsilia Rombley over positiviteit en ambities: ‘Ik blijf altijd op mijn eigen pad’

'Dat ik kan doen waar ik gelukkig van word, is voor mij het belangrijkste.'

Edsilia Rombley straalt altijd één brok positieve energie uit. Voor de camera, op de bühne en in haar privéleven. Hoewel het niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest, weet ze alles alsnog positief te draaien. In de nieuwste Beau Monde spreken we haar over haar optimisme, het presenteren en er altijd fris en verzorgd uit zijn – want hoe doet ze dat toch steeds?

Positiviteit

Edsilia is met haar positieve energie een zonnestraal in de showbizz. Haar credo is niet voor niets ‘Wie goed doet, zal goed krijgen’ en zet ze zich altijd voor de volle honderd procent in. Is dit het geheim van al haar successen? “Het is niet iets wat ik bewust afdwing, maar ik denk wel dat het ermee te maken heeft. Ik ben een perfectionist, maar niet omdat ik me druk maak om wat andere mensen vinden of denken. De reden dat ik het zo goed mogelijk wil doen, komt voort uit een innerlijke drive. Daardoor laat ik me niet zo snel beïnvloeden en blijf ik op mijn eigen pad.”

Een nieuwe ervaring

De zangeres is zich ervan bewust dat sommige dingen niet kunnen lopen zoals je zou willen. Zoals bij haar muziek of bij het programma ‘Showcolade’, die vorig jaar flopte. Ondanks haar korte carrière bij het programma, kijkt ze er wel met een goed gevoel op terug. “Voor mij was ‘Showcolade’ net als het ‘Songfestival’ een nieuwe ervaring. Ik zag het als een superleuke leerschool en heb superfijn samengewerkt.” Dat het programma is geflopt, neemt ze zichzelf dan ook zeker niet kwalijk. “Ik denk in zo’n situatie: ik ben ook maar een mens, dus soms maak ik verkeerde keuzes. Voor mij is dat niet het einde van de wereld, want het waren wel míjn keuzes. Dat ik kan doen waar ik gelukkig van word, is voor mij het belangrijkste.”

Presenteren

We kennen Edsilia als een zangeres, maar dat is niet de enige ambitie die ze heeft. “Ik ben ook iemand die graag entertaint, op allerlei vlakken: toneel, film, televisie. Vijftien jaar geleden ben ik al begonnen als presentatrice van ‘Beste zangers’, maar toen raakte ik zwanger en is het balletje bij Jan Smit terechtgekomen.” Dat Edsilia goed kan presenteren, zagen we ook al bij het Songfestival en het programma ‘Over gewicht’, waarmee ze samen met Kees Tol in de wereld van de gezondheid dook. Iets soortgelijks ligt haar dan ook nauw bij het hart. “Wat mij goed ligt, is human interest: lekker op pad, onder de mensen en een andere kant laten zien van situaties.”

Fris en verzorgd

Op televisie zien we haar altijd goed gekleed, maar ook in haar dagelijkse leven vindt ze dit belangrijk. “Heb ik een afspraak buiten de deur, dan zorg ik er ook altijd voor dat ik decent gekleed ben. Ik ga niet als een sloeber naar een belangrijk interview of gesprek. Je moet een beetje een entree maken, toch?” Weliswaar zonder maquillage, maar altijd fris en verzorgd. “Over het algemeen ben ik best tevreden over mijn uiterlijk, maar ik heb m’n onzekere momenten. Als ik iets van mezelf terugzie op tv, denk ik vaak: wat een bol hoofd. Of: dat jasje zit niet echt lekker.”

Glitter en glamour

Dat kleding veel met je kan doen, weet de zangeres ook. “Ik heb het geluk dat ik bij optredens en tv-programma’s vaak een styliste heb die precies die outfits voor mij uitzoekt waarin ik me sexy, zelfverzekerd of mooi voel. Het ‘Songfestival’ was een feestje: ik werd vrijgelaten in wat ik wilde dragen en kon kiezen uit prachtige jurken van jonge, opkomende ontwerpers. Al die glitter en glamour, heerlijk”, aldus Edsilia.

Het hele interview met Edsilia Rombley lees je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 4 mei in de winkels of online verkrijgbaar via tijdschrift.land!

Daarin vertelt de zangeres meer over haar schommelende gewicht, het geheim van haar relatie met Tjeerd Oosterhuis en dingen waar ze happy van wordt. 

Tekst: Fleur Baxmeier | Foto’s: Feriet Tunc | Visagie: Patricia Zeeuw | Styling: Nga Ho

Laatste nieuws