Vrolijke verschijning van Queen Elizabeth en Lady Louise bij Royal Windsor Horse Show

De troonrede sloeg de Queen voor het eerst in jaren over, maar haar favoriete paardenshow? Die mag voor geen goud worden gemist!

Wat koninklijke taken betreft moet Queen Elizabeth het rustiger aan doen, maar haar favoriete paardenevenement missen? Dat absoluut niet! Afgelopen weekend verscheen Her Majesty voor het eerst sinds maart weer in het openbaar tijdens de Royal Windsor Horse Show.

Koninklijke paardenshow

Vorige week besloot Queen Elizabeth vanwege gezondheidsredenen om het voorlezen van de Britse troonrede voor het eerst over te laten aan haar oudste zoon, prins Charles. Een paar dagen later was de monarch weer voldoende op de been om wel de Royal Windsor Horse Show bij te wonen. Want paarden (haar grote passie) in Windsor (haar achtertuin), dat kón niet gemist worden.

Range Rover als rollator

De Queen zou vooral kampen met mobiliteitsproblemen. Maar waar menig 96-jarige op een rollator toegewezen is voor alledaagse verplaatsingen, doet Her Majesty het in koninklijke stijl door in een flinke Range Rover aan te komen rollen. Dat gaat natuurlijk makkelijk bij een paardenshow dan bij de opening van het parlement, dus we snappen Elizabeth wel.

Beeld: BrunoPress
Een dolblije Queen neemt een prijs in ontvangst voor haar winnende paard Balmoral Leia. Beeld: BrunoPress

Hoe fijn om de Queen in ieder geval weer helemaal in haar element te zien. De horse show zorgde voor een grote glimlach op haar gezicht. Net als het optreden van kleindochter Lady Louise Windsor tijdens de paardenshow. Lou leerde paarden mennen van haar grootvader, wijlen prins Philip, en toonde nu haar kunsten in het koetsje dat nog van haar opa is geweest. Met een trotse moeder en grootmoeder in het publiek, uiteraard!

Lady Louise, de kleindochter van de Queen, in het koetsje van wijlen prins Philip. Beeld: BrunoPress

Jubileumsoptreden

Zondagavond woonde Queen Elizabeth ook nog een speciaal jubileumsoptreden van de horse show bij, dat ter ere van haar 70 jaren op de troon werd gehouden. De show ‘A Gallop Through History‘ combineerde een paardenspektakel met een lesje Britse geschiedenis en ’n eerbetoon aan de Queen. Die bovendien beeldig over de rode loper was gekomen – met wandelstok, niet met Range Rover ditmaal – in een chique glitterjurk.

Beeld: BrunoPress

Topacteurs als Tom Cruise en Dame Helen Mirren (in de rol van Queen Elizabeth I) mochten de koningin een avondje vermaken. Met succes, als we op de big smile van Hare Majesteit afgaan. Laat de rest van de jubileumfeesten maar beginnen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws