Diamonds are Kate’s best friend: de favorieten van de hertogin

Robinson Pelham en de Middletons een gouden – eh, diamanten – combinatie!

Een Middleton op zoek naar diamanten, die tref je waarschijnlijk aan bij de Londense juwelier Robinson Pelham. Kate en Pippa zijn al jarenlang liefhebber van de (peperdure!) sieraden van Pelham, en onlangs bewees de hertogin van Cambridge dat ze nog altijd gróót fan is van deze bling.

De diamanten van Kate

Nu hertogin Kate haar bruine lokken steeds vaker achter haar oren draagt, komen haar fonkelende sieraden nóg beter uit de verf. En dat mag ook wel, als je meer dan 12.000 euro voor een paar oorbellen neertelt. Eerder deze maand verscheen La Middleton bij de première van Top Gun: Maverick met deze ‘vallende sterren’ van Robinson Pelham.

Hertogin Kate, 19 mei 2022. Beeld: BrunoPress

Misschien een leuk cadeautje van Wills voor hun recente elfde huwelijksjubileum? De diamanten van Robinson Pelham houden namelijk ook verband met de royal wedding van de Cambridges. Kate Middleton droeg namelijk ook oorbellen van deze juwelier tijdens hét huwelijk.

Beeld: BrunoPress

Deze Robinsom Pelham-oorbellen bestaan uit een diamanten eikenblad, met daaraan een druppel van diamanten en een eikeltje van diamanten. Het eikenblad en de eikeltjes zijn een verwijzing naar het familiewapen van de Middletons, dat speciaal voor de bruiloft werd ontworpen om Kates familie wat meer koninklijke sjeu te geven. Ook komen de vormen van de geleende trouwtiara terug in de oorbellen. Een attent huwelijkscadeautje van Kates ouders!

De diamanten van Pippa

Zus Pippa was onder de indruk van de sieraden die Robinson Pelham voor de bruiloft van haar zus ontwierp. Daarom liet ze de juwelier een aantal jaar later haar eigen trouwtiara maken. Een bescheiden exemplaar, maar wel helemaal bezet met diamanten. “Het gaat allemaal om de balans”, vertelde Zoe Benyon van Robinson Pelham over Pippa’s tiara aan Vogue. “Je wilt niet dat de jurk en de tiara met elkaar vechten, een van de twee moet meer op de achtergrond staan.”

Pippa Middleton met haar trouwtiara, 20 mei 2017. Beeld: BrunoPress

Familiefavoriet

De voorliefde voor de diamanten van Robinson Pelham zit duidelijk bij de Middletons in de familie. Zo droeg Carole Middleton, de moeder van Kate en Pippa, oorhangers van de juwelier tijdens de avondreceptie na de royal wedding van haar dochter. De hertogin van Cambridge werd later zélf gezien met deze hangers van diamant en blauwe topaas, bij de première van Spectre.

De hertogin van Cambridge leende oorbellen uit haar moeders sieradenkist voor de première van Spectre. Beeld: BrunoPress

Zo zie je maar dat er niet alleen uit de koninklijke kluis, maar ook uit de sieradenkist van de Middletons genoeg leuks te lenen valt.

Diep in de buidel tasten moet je wel voor de glimmers Robinson Pelham. Voor zover we weten, had geen van de diamanten sieraden van het merk die Kate, Pippa en Carole hebben gedragen, een prijskaartje van minder dan 10.000 euro. Je wordt niet zómaar een royal favoriet!

Bron: Vogue UK, The Court Jeweller, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws