Kate Middletons haarstylist laat zich uit over nieuwe look van hertogin

'Het lijkt zo simpel, maar het kost je 90 minuten!'

Waar zijn de golvende, geföhnde lokken van hertogin Kate gebleven? De laatste tijd stapt de brunette steeds vaker af van haar bekende coupe – en de meningen zijn erover verdeeld. Kates kapper en haarstylist Richard Ward klapt uit de school over de nieuwe look van de hertogin.

Een nieuwe haarstijl

In haar elf jaar als hertogin van Cambridge hebben we veel veranderingen gezien. Kates coupe was echter altijd een behoorlijk stabiele factor. Donkerbruine, loswapperende lokken met een perfecte slag waren altijd de signature style van de hertogin.

Beeld: BrunoPress

De laatste weken zien we Hare Koninklijke Hoogheid echter steeds vaker met een nieuwe hairdo. Kate kiest voor een strakke middenscheiding en steile lokken die achter haar oren zijn weggestopt.

Tijdens recepties in het Caribisch gebied (maart 2022) en een bezoek aan het Design museum (midden, mei 2022), liet Kate zien dat het tijd was voor iets nieuws. Beeld: BrunoPress

De hertogin lijkt in haar nopjes met haar nieuwe haarstijl. Ook bij de première van Top Gun: Maverick afgelopen week liet ze hem weer zien. We moeten zeggen, die oorbellen (à 12.400 euro) komen daardoor goed tot hun recht.

Die stralende oorbellen komen goed uit de verf met Kates nieuwe haarstijl! Beeld: BrunoPress

Maar waarom besloot Kate over te stappen op een nieuwe haarstijl? In ieder geval níet omdat-ie zo makkelijk te maken is, verklapt haar kapper.

‘Volwassen chic’

In een column voor de Daily Mail schrijft Richard Ward, de kapper en persoonlijk haarstylist van Kate, hoe de nieuwe look tot stand is gekomen.

“Dit stond fantastisch, volwassen chic. Door het haar van de hertogin op deze manier weg te stoppen, wordt haar gezicht veel meer opengesteld en laat ze op opvallende wijze die prachtige botstructuur zien. Haar sieraden kwamen meer naar voren, net als haar ogen. Ze is al beeldschoon, maar deze stijl tilde haar knappe verschijning naar een heel nieuw glamorous niveau.”

Anderhalf uur aan de slag

Het kapsel ziet er een stuk eenvoudiger uit dan Kates vroegere blow-dry. Kwestie van een strakke scheiding maken, de kam door je lokken halen en alles wegstoppen achter je oren, zou je denken. Ward helpt ons uit die droom. “Laat je niet misleiden door hoe ‘moeiteloos chic’ deze haarstijl oogt”, schrijft hij. Sterker nog, het kost hem ‘negentig moeizame minuten om het allemaal precies zo te krijgen.” Het haar wordt allereerst geföhnd. Vervolgens wordt met een stijltang en haarproducten alle slag en pluis uit Kates lokken weggewerkt en wordt elke lok één voor één vastgezet met gel of wax.

Een kwestie van geduld dus. Of het alle moeite waard is? Royaltyfans zijn daarover verdeeld. De een vindt dat de nieuwe, moderne en zakelijke stijl goed past bij de levensfase waar Kate nu in zit. Andere Cambridge-liefhebbers missen juist de ‘minder strenge’, kenmerkende golvende lokken van de hertogin. En, wat vind jij?

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws