Beau Monde test: de Dyson Corrale stijltang

Prachtig, glanzend haar in een handomdraai.

Waar we de hitte op Valentijnsdag graag een tandje bijzetten, doen we dat bij het stylen van ons haar liever niet. Daarom test Beau Monde’s onlineredacteur Vivian de Dyson Corrale stijltang, die voor vijftig procent minder hittebeschadiging bij je lokken zorgt. 

Als er één merk hoog bovenaan mijn wishlist staat, is het Dyson wel. Toen ik de kans kreeg om de Dyson Corrale stijltang te testen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Natuurlijk zei ik volmondig ja! Alleen het openen van de Beau Monde-roze Corrale stijltang van Dyson is al een feestje. De kleur springt je tegemoet als je de stijltang uit haar beschermhoes haalt en ook de exclusieve opbergdoos in Pruisischblauw is een genot voor het oog. Waar ik het steilen van mijn haar eerder als een klusje zag, wordt het nu ineens een bijzondere ervaring.

Dyson Corrale stijltang

Minder hittebeschadiging

Wat de Corrale stijltang van Dyson zo bijzonder maakt (naast de spectaculaire kleur) en in my opinion het prijskaartje waard is, is dat de tool voor tot vijftig procent minder hittebeschadiging zorgt in vergelijking met andere stijltangen. De stijltang is ontworpen om dezelfde haarstijl te bereiken op lagere temperaturen, waardoor het haar wordt beschermd tegen extreme hitte en het haar gezond blijft. Door de micro-scharnierende plaattechnologie (excuses voor de technische termen) worden alle haren meegenomen en krijg je van het begin tot het einde een gladde lok.

Met mijn krullende haar probeer ik hitte op mijn lokken zoveel mogelijk te vermijden, maar zo nu en dan vind ik het leuk om mijn haar eens te steilen. Een tool die voor minder hittebeschadiging zorgt, is dan ook een absolute must voor mij. Nou moet ik toegeven: ik was een beetje sceptisch over bovenstaande claims van Dyson. Het is en blijft een stijltang, dacht ik. Boy, was I wrong. De Dyson Corrale stijltang is écht anders dan andere stijltangen. Waar andere tools nogal eens aan mijn haar trekken, glijdt de Dyson Corrale stijltang makkelijk over mijn lokken heen. De tool heeft drie precieze hitte-instellingen (165 °C, 185 °C en 210 °C) en warmt binnen no time op. Tot mijn verbazing kreeg ik mijn lokken op de middelste hitte-instelling al met één keer steil. Voor een extra steile lok ga ik er twee keer met de tang overheen, maar that’s it. Dit is een flink verschil met mijn vorige stijltang, waar ik er vaak tot wel vier of vijf keer over deed om een lok steil te krijgen.

Niet alleen wordt mijn haar sneller steil met de stijltang van Dyson, het voelt ook nog eens een stuk gezonder en gladder aan dan bij andere tools. Door het smalle design van de tang kom ik makkelijk bij de wortels van mijn lokken, waardoor mijn roots ook mooi sleek worden. Daarnaast is de stijltang ook heel geschikt om een mooie slag in je haar te krijgen. Doordat de boven- en onderkant bol zijn, draai je gemakkelijk een krul in je lokken. Zo creëer je in een handomdraai verschillende looks voor verschillende gelegenheden.

Draadloze stijltang

Van draadloze muizen en draadloze telefoons tot draadloze oordopjes: het liefst zeggen wij snoeren voor altijd gedag. Daarom is het ook zó fijn dat de Dyson Corrale stijltang je de optie geeft om draadloos je haar te stylen. Het is echt zo’n geval: pas als je het hebt, merk je hoe fijn het is. Ik vind het zó fijn dat ik niet meer binnen een meter van een stopcontact hoef te staan als ik mijn haar wil doen. En dan heb ik het nog niet eens over dat eeuwige slangengevecht met het snoer dat normaal gesproken om je armen kronkelt. Ja, een draadloze stijltang is echt een game changer.

Met de stijltang van Dyson kun je tot 30 minuten je haar draadloos steilen of krullen. Eerst was ik stiekem bang dat dit te kort zou zijn voor mijn volle bos haar, maar doordat de tang haar werk zo goed en snel doet, krijg ik mijn lokken ruim binnen die tijd in model. Toch tijd te kort? Dan kun je het magnetische oplaadsnoer makkelijk aan het uiteinde van de stijltang klikken, zodat je net even wat langer over je haar kunt doen.

Dyson Corrale stijltang

Als de batterij leeg is, kun je de stijltang in de bijgeleverde standaard zetten. Die sluit je vervolgens aan op de magnetische 360° oplaadkabel en in slechts 70 minuten is de tool weer volledig opgeladen. Waar andere stijltangen linea recta in de lade verdwijnen, laat ik de Dyson Corrale stijltang in de standaard op mijn kaptafel staan. Want zeg nou zelf: de stijltang is toch te mooi om op te bergen?

Before and after

Ik kan nog uren doorgaan over de stijltang, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Als ik mijn haar aan de lucht laat drogen, krijg ik krullend of wavy haar zoals je op de before-foto’s links kunt zien. Daarnaast is mijn haar van nature vrij pluizig. Dit is voor veel stijltangen een behoorlijke uitdaging om glad te krijgen, maar niet voor de Dyson Corrale stijltang. Benieuwd naar het resultaat?

Zoals op de after-foto te zien is, zorgt de Dyson Corrale stijltang voor een prachtig glad effect zonder dat mijn lokken er uitgedroogd of beschadigd uitzien. Voor een natuurlijk effect krul ik de uiteinden lichtjes naar buiten, wat voor een mooie slag zorgt. Ik denk haast dat ik het niet nog een keer hoef te zeggen, maar wat ben ik blij met deze stijltang! Er zit zeker een prijskaartje aan, maar als je nagaat dat de stijltang voor minder hittebeschadiging zorgt en je er jaren mee kunt doen, vind ik het de investering zeker waard. Dus mocht je nog een fabulous cadeau zoeken voor Valentijnsdag (of jezelf in het zonnetje willen zetten of course): je weet wat je moet halen.

Specificaties

Wat: een draadloze stijltang die voor tot wel vijftig procent minder hittebeschadiging zorgt

Prijs: €449,00

Kleuren: verkrijgbaar in de kleuren nikkel/fuchsia, paars, koper, fuchsia en Pruisischblauw/koper

Bijgeleverd: beschermhoes, oplader, oplaadstandaard én nu met gratis exclusieve opbergdoos t.w.v. €60

Batterijduur: tot 30 minuten draadloos stylen, in 70 minuten volledig opgeladen

Voordelen:

  • minder hittebeschadiging
  • warmt snel op
  • werkt makkelijk draadloos
  • mooi en praktisch design
  • geschikt voor alle haartypes

Beeld: Dyson, Beau Monde

Laatste nieuws