Droevig nieuws voor koningin Rania

De koningin van Jordanië gaat een moeilijke periode tegemoet.

Koningin Rania van Jordanië heeft ongetwijfeld een zwaar weekend achter de rug. Afgelopen vrijdag maakte ze bekend dat haar vader, Dr. Faisal Sedki Al-Yassin, eerder die dag was overleden. Hij is 88 jaar geworden. 

Rust in vrede

Naast een officieel statement van het Royal Hashemite Court maakte koningin Rania het droevige nieuws ook via sociale media wereldkundig. Bij een prachtige foto van haar vader schrijft ze onder meer: “Oh God, open de poorten van de hemel voor de ziel van mijn vader, en de deuren van uw genade en paradijs (…) Mijn lieve vader, moge je rusten in vrede.” Het is niet bekend wat de oorzaak van zijn overlijden is. Vanaf vrijdag zullen op bevel van koning Abdullah II van Jordanië de zeven dagen van rouw beginnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Anderen helpen

De vader van koningin Rania werd in 1934 geboren op de Westelijke Jordaanoever van de Palestijnse stad Tulkarm. Al-Yassin heeft zijn leven gewijd aan het helpen van anderen. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit van Caïro en verhuisde vervolgens naar Noord-Ierland om zich te specialiseren in kindergeneeskunde en chirurgische ingrepen. In 1962 verhuisde hij naar Koeweit, waar hij zijn eigen praktijk opende en voor het Koeweitse ministerie van Volksgezondheid werkte. Na hier jarenlang te hebben gewerkt en gewoond, keerde hij samen met zijn gezin terug naar Jordanië, waar hij afgelopen vrijdag kwam te overlijden.

Van wat wij weten was Al-Yassin erg hecht met zijn dochter Rania. Naast zijn dochter laat hij zijn vrouw Ilham Yassin en zijn royal kleinkinderen achter: kroonprins Al Hussein bin Abdullah II, prins Hashem bin Abdullah II, prinses Iman bint Abdullah II en prinses Salma bint Abdullah II. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bron: Grazia USA, Roya News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws