Koningin Rania scoort het best op Instagram

Als je bedenkt dat Jordanië 'maar' 10 miljoen inwoners heeft, is het bereik van de Jordaanse koningin van zo'n 32 miljoen nog aardig.

Als je bedenkt dat Jordanië 'maar' 10 miljoen inwoners heeft, is het bereik van de Jordaanse koningin van zo'n 32 miljoen nog aardig.

Kan menig royal op Instagram of Facebook nog van leren. Scheelt ook dat Team Rania heur beste beentje voorzet om de koningin van alle kanten zo goed mogelijk op de kiek te zetten. En zo'n royal plaatje, tja, dat kleurt ook leuk op Instagram. “Ze kijkt enorm kritisch naar eigen beeldmateriaal. Alleen als ze er voordelig op staat, kunnen foto's en filmpjes gedeeld worden”, vertelt een van haar teamleden. “De koningin weet een goede balans te vinden tussen het tonen van haar werkzaamheden en persoonlijke dingen, zoals het samenzijn met haar gezin.”

Ja, Rania doet het goed en kan zo door om een Social Media Workshop te geven aan andere koningshuizen. Deze blijven namelijk een beetje achter. De Oranjes hebben zo'n 1,3 miljoen volgers (Instagram, Facebook en Twitter) waarvan Instagram de meest populaire is. In vergelijking met Rania; op Instagram zo'n 6 miljoen volgers en op Facebook zo'n 17 miljoen volgers. De Belgen komen op de drie platforms samen niet verder dan 255.000 volgers. Het Zweedse koningshuis, actief op Facebook en Instagram, wordt met in totaal 955.000 volgers al ingehaald door de eigen prinses Madeleine (1,1 miljoen) en ook de Denen (zo'n 700.000) komen niet zo ver. De Spaanse koning Felipe is alleen aanwezig op Twitter, waar hij bijna een miljoen volgers heeft. Om al niet te spreken over de 273 Twitter-volgers van Maria Teresa van Luxemburg.

Qua Oranjes is Social Media niet rijkelijk gevuld. De A'tjes vallen sowieso buiten de boot, al weten we dat ze een privé account hebben – om toch een beetje royal puber te zijn. Gravin Eloise (oudste dochter van prins Constantijn en Laurentien) heeft wél een eigen account en prijkt met zo'n 140 duizend volgers. De aandacht voor haar account ging als een lopend vuurtje, want ze tikte afgelopen mei nog de 5000 volgers aan. Zelf zegt ze: “Ik denk dat ik wel overkom als een open en authentiek persoon. Volgens mij is het wel leuk, omdat ik een van de weinigen ben die een open account heeft in de familie en ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien.”

Dit bericht bekijken op Instagram

love you to the moon and back

Een bericht gedeeld door ELOISE ⚡️⚡️⚡️ (@eloisevanoranje) op

De enige – naast Eloise – die een beetje leuk meedoet, is prinses Mabel met (alles opgeteld) 90 duizend volgers.

Maar voor de Echte Instagrammers moeten we overzees. Het account van de Britse koningin Elizabeth haalt de 8,2 miljoen, die van Kate en William de 12 miljoen en die van Harry en Meg zo'n 10,9 miljoen.

Grote winnaar is dus koningin Rania van Jordanië. Tip: huur dus een heel team in en maak leuke kiekjes van je familie en plaats deze rijkelijk op je pagina. En klaar! Kom maar door met die miljoenen.

Beeld: Bsr Agency, Instagram

Laatste nieuws