doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

'Manipuleren via de media hebben Harry en Meghan al aardig onder de knie'

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
H&M -column Ella

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Over een paar weken ligt ‘Finding Freedom: Harry and Meghan and the making of a modern royal family’ in de winkel. Het ‘ware verhaal’ over de Sussexit dat hen indirect moet pitchen in hun droomrol van internationale influencers. Het visitekaartje is geschreven door onder anderen de grootste fan van prins Harry en hertogin Meghan, dus ik verwacht weinig kritische noten. Sterker nog, ik vermoed dat Meghan vlijtig heeft meegewerkt aan dit epos (368 pagina’s!) over twee gekwelde zielen die zich manmoedig wisten te ontworstelen aan de gruwelen van leven in buitengewone luxe met indrukwekkende privileges.

Gelukkig hebben we Lady Colin Campbell nog, die ook een boekje over het stel opendoet in ‘Meghan & Harry: the real story’. Ze heeft Markle’tjes in alle soorten en maten te logeren gehad op haar kasteel, ze heeft fenomenale contacten rond de Windsors en schreef ooit een verrassend accurate biografie over prinses Diana. Geen wonder dus, dat Meghan direct wederzijdse contacten op milady afstuurde om te polsen welke kant haar boek opging. “Ze lieten me bellen door vrienden om het verhaal te beïnvloeden,” zegt Lady Campbell. “En om me dingen te ‘voeren’. Het was echt ongelofelijk, ik was razend.”

Waar doet dit nu aan denken? Aan de manier waarop Diana ruim twintig jaar geleden handig met de media speelde en uit de school klapte over haar leven in Buckingham Palace. Ze sprak off the record met journalisten, ze liet vrienden details in de media lekken en ze hielp op afstand Andrew Morton met zijn biografie over haar, om haar leven als vrije vrouw op te starten. Het leverde een spraakmakend boek op en ik twijfel er geen seconde aan dat ook ‘Finding freedom’ een onthullend, zij het eenzijdig kijkje in de wereld van de Windsors zal bieden.

Meghan is idolaat van haar wijlen schoonmoeder, haar droom is in de voetsporen te treden van de ‘People’s Princess’, die veel heeft gedaan voor het zichtbaar maken van onder anderen daklozen en aidspatiënten. Harry en Meghan toonden eerder aan ook aanleg te hebben voor dit soort zaken, maar vooralsnog manifesteert het stel weinig op dat gebied. Als het hen echt daarom was gegaan, zouden ze vermoedelijk beter af zijn geweest binnen het Koninklijk Huis. Manipuleren via de media daarentegen, dat hebben ze al aardig onder de knie. Waarbij enige hypocrisie hen niet vreemd is.

Harry en Meghan hebben een aantal tabloids in de ban gedaan, waaronder The Sun. Hun boek wordt uitgegeven door Day Street Books. Dat is eigendom van Harper Collins, dat weer eigendom is van Rupert Murdoch’s News Corp, tevens eigenaar van… The Sun. Met al die principes van het stel blijkt het dus best mee te vallen, als er geld mee te verdienen is. Laat ik het zo zeggen: het aura van Diana is vooralsnog ver weg.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws