Wat de Queen zo waardeert aan de relatie van William en Kate

'Ze wil niet twee keer dezelfde fout maken.'

Al elf jaar lang zijn William en Kate hét royal power couple. En wij zijn niet de enigen die daar zo over denken, hun eigen familie vindt het ook. Zo zou Queen Elizabeth enorm in haar nopjes zijn met de Cambridges als aanstaand koningspaar. Er is één aspect van hun relatie die Her Majesty in het bijzonder waardeert. Lief!

Niet voor een titel

Het zijn niet hun zwoele blikken, hun onvermoeibare inzet voor het koninklijk huis of de manier waarop ze de kinderen opvoeden wat de Queen zo leuk vindt aan de relatie van William en Kate. Volgens Andrew Morton, biograaf van onder andere prinses Diana, hertogin Meghan, Queen Elizabeth en prinses Margaret, is het een andere eigenschap van de hertogin.

“Wat het is met Kate… De Queen was behoorlijk onder de indruk over het feit dat ze William bewondert en liefheeft om wie hij is, niet vanwege zijn titel”, legt de royaltydeskundige uit aan OK! Magazine.

Charles en Diana

Volgens Morton bemoeit Queen Elizabeth zich graag met het huwelijk van prins William en hertogin Kate. Advies heeft ze genoeg te geven, met 70+ jaar ervaring op het gebied van royal marriages, en nóg een geflopt huwelijk als dat van prins Charles en prinses Diana wil ze niet zien gebeuren. “De Queen brengt veel meer tijd door met het ondersteunen en koesteren van de relatie van William en Catherine dan ze deed met die van Charles en Diana“, vertelt de biograaf. “Het is duidelijk dat ze die fout niet meer wilde maken. Alles wat gebeurd is in de relatie van Kate en William was strategisch, goed uitgedacht.”

De Queen en haar favoriete koppel in 2019. Beeld: BrunoPress

“Aan het begin vermoedde niemand van het Koninklijke Huishouden ook maar een seconde dat de universiteitsliefde van Catherine en William stand zou houden na hun afstuderen, zoals veel studieromances uitdoven door banen en afstand. Zodra hij klaar was met zijn studie, begon William met allerlei baantjes, om een idee te krijgen van het land waarover hij zal gaan regeren. Catherine bleef alleen achter, maar ze heeft het overleefd.” En hoe! Hoewel ze haar prins niet aan de haak sloeg vanwege zijn titel, gaat Kate Middleton nu alweer ruim een decennium door het leven als Duchess of Cambridge en toekomstig Koningin-Gemalin. Toch ’n leuk extraatje…

Bron: Cosmopolitan UK, OK! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws