Wat is er met de tweeling van George en Amal Clooney gebeurd?

Waarom zien we niets van de kleine Clooneys?

In juni van 2017 werden George Clooney en zijn vrouw Amal de trotse ouders van tweeling Ella en Alexander. Hoewel ze zo nu en dan wat loslaten over hun kinderen, zien we de kleine Clooneys nooit voorbijkomen. Hoe zit dat? 

Familieman

Ooit droeg George Clooney de titel ‘bachelor’ met verve. Maar sinds Amal Alamuddin in zijn leven is, is de acteur de ultieme familieman. De twee leerden elkaar in 2013 bij een fundraiser kennen en de vonk sprong meteen over. Een jaar later maakten de twee hun verloving bekend en enkele weken daarna stapten ze in Italië in het huwelijksbootje. Four years later waren ze ineens een gezinnetje van vier, nadat Amal beviel van een tweeling: Ella en Alexander.

Veiligheid van de kinderen

Inmiddels zijn Ella en Alexander vijf jaar oud, maar veel is er niet bekend over de twee Clooney-telgen. En dat is precies hoe George en Amal het graag willen, schrijft The List. Zo willen de bekende ouders absoluut niet dat er foto’s worden genomen van hun kids. Een Frans tijdschrift ging daarmee flink de mist in, toen het blad korrelige foto’s van Amal en de tweeling publiceerde. De fotograaf nam vanuit een boom buiten het huis van de Clooneys foto’s van de kinderen, die destijds nog maar zeven weken oud waren.

“Vergis je niet dat de fotografen, het bureau en het tijdschrift zullen worden vervolgd in de volle omvang van de wet”, liet George destijds duidelijk weten in een citaat, zo schrijft CNN. “De veiligheid van onze kinderen vereist dat.” Wat hij precies met die veiligheid bedoelde, legde hij jaren later in 2021 verder uit. “We kunnen onze kinderen niet beschermen als een blad hun gezicht op de omslag plaatst. We hebben nog nooit een foto van onze kinderen verkocht, we staan niet op sociale media en plaatsen nooit foto’s omdat dit hun leven in gevaar zou brengen. Geen paranoïde gevaar, maar problemen uit de echte wereld, met gevolgen voor de echte wereld.”

Gevaarlijk werk

Hiermee doelt George op de gevaarlijke carrière van zijn echtgenote Amal. Zij werkt als mensenrechtenadvocaat en heeft zich door de jaren heen meermaals uitgesproken tegen een aantal gevaarlijke mensen en organisaties, zo meldt de Daily Mail. Het stel is dan ook als de dood dat ze te maken krijgen met een vergeldingsactie, waarbij de tweeling het target is. Niet gek dus, dat George en Clooney niet willen dat hun kinderen bij het grote publiek bekend zijn.

Zelf nemen de ouders ook de nodige maatregelen om hun kinderen te beschermen. Zo werken George en Amal niet meer samen met organisaties die zich op bepaalde doelen richten en reizen ze niet meer naar de gevaarlijke uithoeken van de wereld. “We hebben besloten om veel verantwoordelijker te zijn om gevaar te vermijden”, vertelde George daarover aan Paris Match. “Ik ga niet meer naar Zuid-Soedan en Congo, Amal gaat niet meer naar Irak en ze mijdt plaatsen waar ze weet dat ze niet welkom is.”

Hands-on ouders

Dat George en Amal wat bewuster omgaan met hun werk en tijd, betekent niet dat ze het rustig aan doen. Toch vinden zij het beiden belangrijk om zoveel mogelijk tijd met hun kinderen door te brengen. Aan The Guardian vertelde de acteur in 2021 dat ze slechts één parttime nanny voor de tweeling hebben en zoveel mogelijk hands-on willen zijn. “We hebben niet meerdere nanny’s, omdat het voor Amal heel belangrijk is om betrokken te zijn. Vier dagen per week hebben we een nanny en de rest van de tijd zijn wij er”, aldus George. “Tijdens de lockdown waren wij er zelfs de hele week – een heel jaar lang! Ik voelde me net mijn moeder in 1964, ik deed de afwas en zes wasjes per dag.” Poeh, poeh!

Al die wasjes en al dat gepoets is het helemaal waard, als we de verhalen van de acteur mogen geloven. Toen de tweeling nog maar twee jaar oud was, waren ze al kleine grappenmakers, verklapte George destijds aan Today. “Het zijn heel gelukkige kinderen, ze lachen erg veel. Ze halen zelfs al grappen uit. Dan doen ze bijvoorbeeld pindakaas op hun schoenen en doen ze alsof dat poep is. Ze vinden dat enorm grappig”, aldus de kersverse vader. Hoewel Alexander nog steeds de grappigste thuis is, is Ella wat serieuzer geworden, liet de acteur in december 2021 aan The Guardian weten. “Zij zorgt er altijd voor dat iedereen zich aan de regels houdt. Ze zijn echt geboren met hun eigen persoonlijkheden!” Lief!

Bron: The List | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws