Lili maakt fashion statement met verjaardagsjurk

Het eerste modemoment van Lilibet Diana, de dochter van prins Harry en hertogin Meghan, is er meteen een met een verhaal.

Blauwe babyjurk

Deze week werden we verrast met een foto van kleine Lili, die net haar eerste verjaardag heeft gevierd. Op de foto, genomen door fotograaf en Sussex-vriend Misan Harriman, draagt de achterkleindochter van de Queen een lichtblauw jurkje, waarvan het merk al snel achterhaald werd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Californian girl

Van Meghan weten we dat ze goed nadenkt over haar kledingkeuzes, en waarschijnlijk gaat dat niet anders bij de outfitjes die de Sussexes voor hun kroost uitkiezen. De jurk is van Isabel Garreton, een designer uit Californië (= de geboortestaat van Meghan én Lili). Het label ontwierp met name feestkleding voor jonge kinderen. Ontwierp, inderdaad, want het merk is vorige maand opgeheven.

Mode met een missie

Dertig jaar lang was het de missie van Isabel Garreton om speciale kleding voor kinderen te vervaardigen en tegelijkertijd minderbedeelde vrouwen te helpen. Alle kleding werd op ethische manier geproduceerd in Chili, met zo min mogelijk technologie en zoveel mogelijk handwerk – er komt geen sweatshop aan te pas.

Het kledingbedrijf kreeg echter een flinke klap door de coronacrisis, en in mei 2022 kwam de verkoop tot een einde. “Deze maand sluit ik Isabel Garreton, het bedrijf dat ik dertig jaar geleden heb opgericht met één doel voor ogen: waardige werkgelegenheid bieden aan minderbedeelde vrouwen door de ontwikkeling van een zorgvuldig ontworpen en samengestelde collectie kinderkleding”, schreef de oprichtster op haar website.

Lili’s eerste modemoment

Een verjaardagsjurk met een ethisch én een droevig randje dus. Met haar eerste fashion moment laat Lili meteen zien dat ze gehuld wordt in eerlijk geproduceerde kleedjes. Doordat het merk niet meer verkrijgbaar is, kan het jurkje ook niet à la minute uitverkocht worden, zoals vaak het geval is met royal (kinder)mode. Niet te kopiëren, die stijl van de jongste Sussex!

Bron: Hello! Magazine, Isabel Garreton | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws