Leuk: prinses Alexia vierde het jubileumfeest van de Queen ook mee

Het platina jubileum van Queen Elizabeth was niet te missen vorige week. Overal in het Verenigd Koninkrijk was het feest, dus ook op de Welsche kostschool van Alexia!

St Donats Queen’s Platinum Jubilee Celebration

UWC Atlantic, de school waar prinses Alexia en de Spaanse kroonprinses Leonor leerling zijn, vierde afgelopen week ook een feestje ter ere van het 70-jarig troonsjubileum van de Queen. De school is gevestigd in een eeuwenoud kasteel, St Donats, en da’s natuurlijk een prachtig decor voor een royal party.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UWC Atlantic (@uwcatlantic)

De school organiseerde op donderdagavond een jubileumfeest. De optredens werden verzorgd door niemand minder dan de scholieren zelf – het kan dus zo maar zijn dat prinses Alexia daarbij naar haar gitaar greep om een liedje voor de Queen te tokkelen. Ook konden feestgangers genieten van een hapje en een drankje, meldt Eventbrite.

Fakkel ontsteken

Later op de avond werd er een jubileumfakkel ontstoken bij het kostschoolkasteel. Verspreid over het Verenigd Koninkrijk zijn op de eerste dag van het Jubilee Weekend duizenden fakkels aangestoken om de festiviteiten een vlammende start te geven.

Een jubileumfakkel bij St Macartin’s Cathedral in Noord-Ierland. Feestelijk of toch ietwat onheilspellend? Beeld: BrunoPress

Eigen feestje

Alexia kan bijna weer haar koffers pakken, want haar eerste schooljaar in Wales zit er deze maand op. De prinses kan haar éigen feestje – haar zeventiende verjaardag op 26 juni – dus vieren bij haar eigen ‘kasteeltje’, paleis Huis ten Bosch. Met een gitaaroptreden en een fakkel in de tuin, misschien?

Bron: Eventbrite, Royalty Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws