Prinses Eugenie: een glimp van haar subtiele tattoo

Goed te verstoppen achter een haarband, mocht de Queen afkeurend haar hoofd schudden...

Geen goedkeuring van The Queen? Dan kan prinses Eugenie zó een van haar haarbanden voor haar nieuwe tattoo schuiven. Hoe zit ’t eigenlijk met koninklijke tatoeages en het protocol?

Royally inked

Taboe zijn ze de inktkunstwerkjes zeker niet in koninklijke kringen – daar heeft prinses Stéphanie van Monaco wel voor gezorgd. De dochter van Grace Kelly gaat onder andere door het leven met een getatoeëerde ring en armband, drie dolfijnen op haar linkervoet en een drakenslang die haar schouderblad siert.

Prinses Stéphanie van Monaco met haar dragon tattoo. Beeld: BrunoPress

Bij de Windsors blijft het iets subtieler. Voor zover bekend is prinses Eugenie de enige ‘hooggeplaatste’ royal die nu een glimp van een tatoeage heeft laten zien. Een week geleden, bij de kerkdienst ter ere van het jubileum van de Queen, werd de kleindochter van Elizabeth gespot met een getatoeëerde cirkel achter haar linkeroor. De tattoo gaat bijna altijd schuil achter haar lokken of hoofddeksels, maar op deze foto (via People) is hij goed te zien.

Betekenis

Over de betekenis van de kleine cirkel wordt nu volop gespeculeerd. Zo zou het een ‘O’ zijn, verwijzend naar de maand oktober, waarin prinses Eugenie getrouwd is. Volgens een woordvoerder van Tattoo SEO (via Ok! Magazine) is de cirkel ‘een van de meest eenvoudige, maar krachtigste symbolen. De cirkel vertegenwoordigt het universum in zijn meest simpele vorm.” Juist ja.

Hoe zit het met het protocol?

Grote kans dat Eugenie bewust voor een makkelijk te verbergen plek heeft gekozen – mocht de Queen het afkeuren, dan schuift ze er zó een van de door de York-zussen zo geliefde haarbanden overheen. Het protocol schrijft hier niets over voor trouwens. Prinses Eugenie is bovendien niet de allereerste Windsor die voor inkt gaat. Lady Amelia Windsor, model, influencer en 43e in lijn voor de troon heeft ook al meermaals laten zien dat ze niet bang is voor naalden. De kleindochter van de hertog van Kent heeft onder andere een tijger en drie berenjongen op haar lichaam.

Als we de geschiedenis induiken komen we zelfs een paar getatoeëerde Britse koningen tegen. Albert, de zoon van Queen Victoria en de latere koning Edward VII, liet tijdens een bezoek aan Jeruzalem een kruis op zijn arm zetten. Koning George V, de grootvader van de huidige Queen, koos ook voor een souvenir van inkt. Toen hij op 16-jarige leeftijd Japan bezocht, liet hij op één am een tijger zetten, en op de andere een draak. Eerder liet ook Zara, de dochter van prinses Anne, doorschemeren dat er geen piercing- of tattooprotocol is. Who knows, misschien heeft Euge ook gewoon nog een gigantische dolfijn verborgen onder die oranje japon?

Bron: People,  Express | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws