Camilla over kritiek op relatie met prins Charles: ‘Het was niet makkelijk’

Ook haar huwelijk noemt ze 'niet altijd even makkelijk.'

De turbulente liefdesgeschiedenis van prins Charles en hertogin Camilla leidde ertoe dat de twee jarenlang bakken kritiek over zich heen kregen. En dat was niet bepaald makkelijk, geeft de Duchess of Cornwall nu toe in de Britse Vogue. Ook vertelt ze hoe haar relatie met prins Charles nu is, na zeventien jaar huwelijk.

Onder de loep

Camilla heeft nu haar plek binnen The Firm gevonden, maar dat ging niet vanzelf. Jarenlang werd ze vanwege haar affaire met prins Charles flink bekritiseerd – helemaal toen bleek dat de Britse troonopvolger nog tijdens zijn huwelijk met prinses Diana ontrouw was geweest. Al die jaren waarin Camilla’s leven onder een vergrootglas lagen, hebben hun tol geëist, vertelt de hertogin nu in Vogue.

“Het is niet makkelijk. Ik lag zo lang onder een vergrootglas dat ik een manier moest vinden om er mee te leren leven. Niemand vindt het leuk om voortdurend te worden bekeken en te worden bekritiseerd…”, aldus hertogin Camilla. “Maar uiteindelijk ben ik erboven gaan staan en heb ik het achter me gelaten. Je moet doorgaan met je leven.”

Samen stilletjes zitten lezen

Inmiddels is de hertogin van Cornwall al ruim zeventien jaar getrouwd met prins Charles en één van de meest zichtbare royals. Rustig aan doen zit er voorlopig niet in. Hoewel ze deze zomer haar 75ste verjaardag viert, moet haar grootste rol nog komen: die van Koningin-Gemalin. Naast al haar royal duties is ze ook nog oma van vijf kleinkinderen. Hoe gaat haar volle agenda samen met haar huwelijk?

“Dat is niet altijd even makkelijk, maar we proberen elkaar minstens op één moment van de dag te zien”, zegt ze over haar huidige relatie met prins Charles. “Soms is dat maar een ogenblik, maar we proberen altijd om samen even te gaan zitten, thee te drinken en de dag te bespreken. Het is fijn om bij te praten wanneer we een momentje de tijd hebben. Wanneer we weggaan, is het fijnste dat we even zitten en allebei in onze eigen hoek van dezelfde kamer een boek lezen. Het is heel ontspannend want je weet dat je geen gesprek hoeft te voeren. Je zit en bent gewoon samen.”

Bron: Vogue UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws