Britse zelfspot: Camilla noemt zichzelf ‘ouwe taart’

De hertogin van Cornwall is altijd haar nuchtere zelf gebleven.

Camilla Parker Bowles, de hertogin van Cornwall, blaast op 17 juli 75 kaarsjes uit. Een bijzondere mijlpaal, die gevierd wordt met een openhartig interview in de Britse Voque. Hier is de hertogin helemaal zichzelf: eerlijk, nuchter en met een goede dosis zelfspot

‘Ouwe taart’

Aan de Britse Vogue de eer om Camilla op de gevoelige plaat vast te leggen. Hoewel de hertogin voor menig camera heeft gestaan, is ze altijd haar nuchtere zelf gebleven. Tegen de fotograaf zegt ze dan ook: “Sorry dat je vanmorgen een oude taart moet fotograferen.” Dit is natuurlijk precies zoals we de hertogin van Cornwall kennen, met haar hilarische humor en zelfspot – zoals haar openingszin bij haar eerste ontmoeting met prins Charles. Toch is er voldoende bewijs dat aantoont dat ze eigenlijk verre van een ‘ouwe taart’ is.

Kleinkinderen

De hertogin is, ondanks haar leeftijd, namelijk nog steeds hartstikke actief en betrokken bij de wereld om haar heen. Zo heeft ze haar online boekenclub, The Duchess of Cornwall’s Reading Room, die sinds de start van de pandemie meer dan 140.000 volgers op Instagram heeft verzameld. Ook blijft ze meegaan met de laatste trends, mede door haar hechte band met de kleinkinderen.

“Ik doe elke dag Wordle met mijn kleindochter. Ze zal me sms’en om te zeggen: ‘Ik heb het in drieën gedaan’ en dan zeg ik: ‘Sorry, ik heb het vandaag in twee gedaan.’ Het geeft veel voldoening als ze je vertelt hoe briljant je bent”, grapt de hertogin van Cornwall.

Camilla
Camilla een ouwe taart? Zeker niet! Bron: BrunoPress

Beroemde oren zonder gaatjes

Ondanks dat ze graag meegaat met de tijd, is er één ding dat ze nooit gaat doen: gaatjes schieten. Ze heeft immers de beroemde oren zonder gaatjes – en ze is zeker niet van plan om dat te veranderen. En dat terwijl haar kleinkinderen nu oud genoeg zijn om gaatjes in hun oren te schieten en veel make-up te dragen. Iets wat ze ook graag bij hun oma zien gebeuren.

Of ze dit dan toch nog gaat doen? “Nee, ik ga het mezelf niet geven als verjaardagscadeau. De kleinkinderen zullen proberen me te overtuigen, maar niets gaat mijn oren doorboren.” Dat is duidelijke taal!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws