Prinses Amalia over studententijd en liefdesleven: ‘Ontzettend gelukkig in de liefde’

De prinses blikt alvast vooruit op haar studententijd. En hoe zit het nu met dat vermeende vriendje?

Tijdens de fotosessie in Paleis Noordeinde vrijdagmiddag stond ook prinses Amalia voor het eerst bij zo’n gelegenheid de pers te woord. Natuurlijk zijn we benieuwd: hoe bereidt de kroonprinses zich voor op haar studentenleven? En hoe zit het met haar vermeende vriendje?

Kamer gevonden

Een studentenkamer in Amsterdam heeft de Prinses van Oranje in ieder geval al gevonden, laat ze weten aan Nu.nl. Al erkent ze dat het voor veel mensen niet zo makkelijk gaat om zo’n felbegeerd optrekje in de hoofdstad te krijgen.

“Ik heb ook vriendinnen die vorig jaar echt moeite hebben gehad met het vinden van een kamer”, vertelt Amalia aan de nieuwssite. “Daarom ben ik ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. Ik kijk ernaar uit om daar met medestudenten te mogen wonen.”

Studentenvereniging? Jazeker!

Niet alleen thuis, met haar medestudenten, kan het een gezellige bedoening worden. Aan RTL Boulevard vertelt prinses Amalia dat ze ook van plan is om zich aan te sluiten bij een studentenvereniging. De troonopvolgster heeft zich duidelijk voorbereid op deze vraag, want ze begint met een paar weloverwogen woorden.

“Nou wil ik natuurlijk eerst zeggen: de studie gaat wel voorop. Studeren is wel heel belangrijk, het is niet alleen lol en feesten. Ik wil wel lid worden van een studentenvereniging, maar ik weet nog niet welke. Ik kijk er wel ontzettend naar uit. Ik verwacht heel veel mensen te leren kennen, nieuwe dingen te leren.”

‘Gelukkig in de liefde’

De laatste maanden gaan er heel wat geruchten over het vermeende vriendje van Amalia. Hoe zit het daarmee? Aan de pers vertelt de prinses ‘ontzettend gelukkig te zijn in de liefde.’ Maar juicy details krijgen we niet. “Ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen, maar ik weet dat het niet het antwoord is waar u op doelt. Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die het hoort.”

Uitgelekte foto’s

Een paar maanden geleden lekten er foto’s uit waarop Amalia met haar vermeende wederhelft, de Duitse miljonairszoon Isebrand, te zien zou zijn. De prinses laat los dat ze dat ‘lastig’ vond. “Dat zijn wel momenten dat ik privé ergens was, maar het hoort er ook weer bij.”

Bron: RTL Boulevard, Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws