Tiara time: de Oranjes zijn in Oostenrijk

Een tropisch warme en winderige dag in Wenen. Of een cape daarbij nou de beste keuze was...

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima citytrippen wat af deze maand. Na een kort bezoek aan Oslo is het koningspaar nu in de Oostenrijkse hoofdstad te vinden voor een meerdaags staatsbezoek. De grootste struggle van dit diplomatieke bezoek? Je koninklijk kleden bij 33 graden en een stevige wind. Zo’n grote hoed helpt wel bij ’t een, maar niet bepaald bij het ander…

Royally red

Tegenwoordig kun je het als royal bijna niet meer maken om níet in de nationale kleur van het gastland te verschijnen bij een buitenlands bezoek. Door flag dressing heb je meteen een streepje voor. Koningin Máxima arriveerde dan ook in Wenen in het Oostenrijks rood. Enig, zo’n grote hoed en een capejurk, maar door de stevige wind leverde het niet de meest fotogenieke aankomstplaatjes op.

Beeld: BrunoPress

Later bij de welkomstceremonie konden we een betere blik werpen op het koninklijke koppel. Modekoningin Máxima leert ons dat Hare Majesteit gekleed gaat in een nieuwe capejurk van NATAN (een beetje het Koningsdagidee, vind je ook niet?).

Beeld: BrunoPress

Zomerhitte

De grote uitdaging bij dit staatsbezoek is dat de temperaturen ruim boven de 30 graden liggen. Een hele kunst om dan elegant (en vrij van transpiratie) voor de dag te komen! Met haar hoed van Fabienne Delvigne zorgt Máxima in ieder geval voor de nodige schaduw. Die lederen handschoen daarentegen…

Beeld: BrunoPress

Een leuke Oostenrijkse knipoog zien we ook in Máxima’s tas. Die is van Sophie Habsburg – een designer die ook wel bekend staat als de aartshertogin van Oostenrijk, omdat ze afstamt van de laatste Oostenrijkse royals.

Welke tiara is ingepakt?

Aan tiarataferelen geen gebrek de laatste tijd. Na het galadiner in Noorwegen en het galadiner voor het Corps Diplomatique staat er voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima wederom een chic banket op de planning. Vanavond prikt het koningspaar een vorkje mee met de Oostenrijkse bondspresident in Schloss Belvedere, een van de bekende paleizen van Wenen. Wat wordt de derde tiara van de maand?

De Oranjes brengen deze week drie dagen door in Oostenrijk. Het programma is behoorlijk gevarieerd. Een greep uit het programma: een bezoek aan een cultureel centrum, een kranslegging voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, een rondleiding door een toekomstbestendige woonwijk, een bakkie doen bij een traditioneel koffiehuis, lunchen in een natuurmuseum, het fietsbeleid van de stad Graz bespreken…en dat allemaal bij 35 graden. Een propvol én zomers staatsbezoek!

Bron: Modekoningin Máxima, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws