Oranje én rood-wit-blauw: Mary en Frederik ‘flag dressen’ als de beste

De Deense kroonprins en kroonprinses zijn in ons land. En dat laten ze zien ook!

Lees ook

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn op handelsbezoek in Nederland en passen hun outfits duidelijk aan ons landje aan. De Deense royals hebben nog nét geen klompen tevoorschijn gehaald.

Oranje en rood-wit-blauw

‘Fred’ en Mary zijn vandaag in Den Haag voor een handelsbezoek, gericht op de energietransitie en digitale gezondheidszorg. ’s Middags luisterden ze naar toespraken van onder andere premier Mark Rutte en minister Rob Jetten, ’s avonds prikken ze een vorkje mee bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat het Deense kroonprinselijk paar al helemaal in de Oranje-stemming is, lieten ze wel blijken.

Beeld: BrunoPress

Kroonprinses Mary droeg namelijk een pak in een onmiskenbaar Nederlands kleurtje. En wie op de stropdas van kroonprins Frederik let, ziet dat ook hij zijn best heeft gedaan om er een Hollandse draai aan te geven. Couple flag dressing, dát hebben we nog niet vaak gezien!

Mary en Frederik
Kroonprinses Mary en kroonprins Frederik – couple flag dressing op z’n best! Beeld: BrunoPress

Ook ’n Australisch tintje

Al geeft kroonprinses Mary met haar outfit ook een subtiele knipoog naar haar eigen voormalig thuisland, Australië. Het pak is namelijk van het Australische label Scanlan Theodore, schrijft Daily Express.

‘Hé, jullie weer?’

Maandagavond schuiven de Deense royals samen met de Oranjes aan bij een diner in Den Haag. Frederik, Mary, Willem-Alexander en Máxima zijn naar verluidt goed bevriend, maar ze hebben elkaar ditmaal niet lang hoeven missen. Afgelopen vrijdag waren beide koninklijke koppels namelijk nog te gast bij het galadiner dat voor de Noorse prinses Ingrid Alexandra werd georganiseerd. Van Oslo tot Den Haag: zo duiken verre vrienden ineens overal weer op!

Bron: Express, Koninklijk Huis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook